Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mar 2012 - Anul XVII, nr. 67 (4972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga: Comisiile sunt foruri de lucru care trebuie să ajute Parlamentul şi nu să îl blocheze

Miercuri, 21 Martie 2012 (15:05:02)

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, întrebat dacă este nevoie de cvorum în comisii, că regulamentele celor două Camere prevăd că aceste comisii sunt foruri de lucru care trebuie să ajute Parlamentul şi nu să îl blocheze şi că el este de acord cu respectarea regulamentelor.

"Regulamentele celor două Camere sunt foarte clare şi de aceea s-a dat decizia Curţii Constituţionale. În cele două regulamente se prevede foarte clar că comisiile de specialitate sunt foruri de lucru în care sunt reprezentanţi ai partidelor politice, conform ponderii parlamentare şi care trebuie să ajute instituţia Senatului şi a Camerei Deputaţilor şi să nu o blocheze. E simplu, în baza acestor regulamente probabil a fost dată decizia Curţii Constituţionale. Sunt de acord cu respectarea regulamentelor", a afirmat Blaga.

Vasile Blaga a făcut aceste precizări la întrebările ziariştilor referitoare la faptul că mai mulţi parlamentari, între care Daniel Buda şi Ioan Oltean, au declarat că aceste comisii pot lucra fără cvorum ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale referitoare la audierea miniştrilor în comisii, la învestirea Guvernului.

Blaga a adăugat că, dacă în Biroul Permanent a fost stabilit un termen pentru o comisie de a întocmi raportul pe un proiect de lege, iar aceasta nu l-a întocmit, proiectul intră în plen fără raport.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a precizat, la rândul său, întrebată dacă se pot lua decizii în comisii fără cvorum, că la Comisia de regulament se discută punerea în acord a regulamentelor celor două Camere cu decizia Curţii Constituţionale, dar că discuţiile nu au fost finalizate.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a spus că trebuie interpretată decizia Curţii Constituţionale în această privinţă pentru ca Parlamentul să funcţioneze.

"Trebuie să interpretăm aşa cum prevede Curtea Constituţională ca să putem să funcţionăm. Nu ştiu dacă această interpretare este abuzivă. Curtea, dacă considera că este abuzivă, nu spunea ce spune", a mai spus Toader.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga: Comisiile sunt foruri de lucru care trebuie să ajute Parlamentul şi nu să îl blocheze.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga: Comisiile sunt foruri de lucru care trebuie să ajute Parlamentul şi nu să îl blocheze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei