Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mar 2012 - Anul XVII, nr. 67 (4972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reabilitare

Podul de la Bazar şi pasajul CFR de la Burdujeni intră în construcţie de săptămâna aceasta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La principala arteră de circulaţie a Sucevei urmează să se lucreze în două puncte extrem de importante – podul de peste râul Suceava şi pasajul CFR de la Burdujeni. Constructorii au anunţat ieri conducerea Primăriei Suceava că de săptămâna aceasta încep sigur lucrările de consolidare a pasajului CFR şi că sunt pregătiţi să înceapă să lucreze, în paralel, şi la podul de peste râul Suceava, din zona Bazarului.

Deocamdată, traficul rutier de pe Calea Unirii nu va fi afectat, au dat asigurări constructorii, deoarece se va lucra doar pe lateralele pasajului CFR şi ale podului, adică în zona coloanelor de susţinere şi pe partea pietonală.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a solicitat ca înainte de a se trece la reabilitarea porţiunilor carosabile, să fie făcută o strategie de lucru prin care disconfortul creat celor din trafic să fie cât mai redus.

“Când vom începe lucrările efective pe partea circulabilă, care vor afecta traficul auto, vom stabili înainte cu Poliţia Rutieră ce restricţii de circulaţie se impun. Ar fi bine să le putem face pe timp de noapte sau după-amiază, când traficul este mai redus”, a spus Lungu.

Cele două lucrări fac parte din proiectul de modernizare a 14 străzi din Suceava, în special a principalei artere de circulaţie a municipiului, care va fi asfaltată de la intrarea dinspre Fălticeni până la ieşirea spre Botoşani.

În plus, la podul de peste râul Suceava, din zona Bazarului, vor fi continuate lucrările de consolidare impuse de viiturile din vara anului 2010, în urma cărora o parte a podului s-a lăsat în mod vizibil, provocând îngrijorarea sucevenilor care circulă zilnic pe acolo.

Lucrările care urmează să înceapă vor “corecta” acea înclinare nefirească a părţii carosabile a podului, printr-un strat suplimentar de asfalt.

Această soluţie de aducere la nivel a podului a fost propusă de proiectanţi ca alternativă la lucrările mult mai complexe şi costisitoare de aliniere la nivelul iniţial prin ridicarea porţiunii lăsate cu ajutorul unor macarale gigant şi umplerea golului creat prin lăsarea pilonului stabilizat anul trecut.

Prima etapă de consolidare a podului de la Burdujeni a costat aproape un milion de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Podul de la Bazar şi pasajul CFR de la Burdujeni intră în construcţie de săptămâna aceasta.
 Vizualizări articol: 3281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 9 voturi
Podul de la Bazar şi pasajul CFR de la Burdujeni intră în construcţie de săptămâna aceasta3.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suceava trimis de
(21 mar 2012, 11:23:08
Poate o sa puneti un covor cauciucat si la "jegoasa"cale ferata de la Scorpion,daca nu scoati-o cu totul.
2.   Comentariu trimis de
(21 mar 2012, 11:52:30
Citez din nestematele gandirii domnului Lungu, edilul sef peste un oras de oi blege si cufurite: Lucrările care urmează să înceapă vor “corecta” acea înclinare nefirească a părţii carosabile a podului, printr-un strat suplimentar de asfalt.
Podul de la bazar e ca o gloaba deselata. Are o burta de cel putin jumatate de metru. CUm poti fi atat de cretin sa crezi ca incarcarea cu strat asfaltic va corecta aceasta diferenta de nivel?

3.   Pavica trimis de
(21 mar 2012, 16:01:50
Grohane ..fa podul din pavele si apoi da-l la asfaltat la firma Kamer...ca sa fie misto..
4.   Lucrari gen aia din Itcani trimis de
(21 mar 2012, 17:23:20
Lucrari gen aia din Itcani unde acum nici cei de pe reteaua veche nu mai au apa datorita interventiilor zilnice (neanuntate) ... bravo! am eu impresia sau ii conectati la reteaua veche si reteaua noua = bani aruncati!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei