Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mar 2012 - Anul XVII, nr. 67 (4972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban propune 500 de noi posturi pentru fonduri UE, dar crede că Guvernul va aproba doar câteva zeci

Miercuri, 21 Martie 2012 (16:54:07)

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, miercuri, că va propune Guvernului suplimentarea cu circa 500 de posturi a organigramei de personal în structurile centrale de gestionare a fondurilor UE, dar că se aşteaptă ca Executivul să aprobe înfiinţarea doar a câtorva zeci de posturi.

Printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă lansat, marţi, în dezbatere publică, Ministerul Afacerilor Europene propune ca ministerele care au în subordine structuri însărcinate cu gestionarea fondurilor structurale şi de coeziune să primească dreptul de a face angajări cu titlu temporar, salariaţii urmând să fie remuneraţi din fonduri europene.

În funcţie de gradul obţinut, salariul maxim lunar brut va fi de 5.000 lei pentru gradul asistent, 7.000 lei pentru gradul principal şi 10.000 lei pentru gradul superior.

Miercuri, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, la Guvern, că deşi ar fi nevoie de câteva sute de noi posturi în aceste instituţii, Guvernul va aproba cel mai probabil doar câteva zeci.

"În propunere se spune că s-ar putea merge până la 30% ca angajări de personal din numărul actual de persoane care lucrează în structurile care gestionează fondurile comunitare. În momentul de faţă lucrează aproximativ 1.800 de persoane, deci la procentul actual ar fi un maxim de 500 şi ceva de persoane. Nu credem în niciun caz că se va ajunge la asemenea cifră, probabil va fi vorba de câteva zeci de persoane care ar putea să fie angajate, dacă acest proiect va fi aprobat", a spus Orban.

Acesta a declarat că scopul proiectului este de a întări capacitatea administrativă a ministerelor care implementează proiectele cu finanţare importantă.

"Intenţia noastră este să sprijinim acele ministere, deci nu MAEur, care au proiecte în derulare şi care au nevoie să le fie întărtită capacitatea administrativă. Vorbim de instituţii centrale. Ne gândim la formule în care am putea să ajutăm inclusiv autorităţile locale să implementeze aceste proiecte, dar deocamdată acest proiect de act normativ e menit să ajute autorităţile centrale", a mai afirmat ministrul Afacerilor Europene.

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă, personalul va fi angajat prin contract individual de muncă pe durată determinată de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii contractului în cadrul aceleiaşi autorităţi şi după expirarea termenului. Durata cumulată a contractelor individuale de muncă ale unei persoane în cadrul respectivei instituţii nu va putea fi însă mai mare de 3 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban propune 500 de noi posturi pentru fonduri UE, dar crede că Guvernul va aproba doar câteva zeci.
 Vizualizări articol: 442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban propune 500 de noi posturi pentru fonduri UE, dar crede că Guvernul va aproba doar câteva zeci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei