Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mar 2012 - Anul XVII, nr. 67 (4972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opoziţia acuză puterea că nu respectă algoritmul la desemnarea conducerilor mai multor instituţii

Miercuri, 21 Martie 2012 (14:24:24)

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, s-a declarat, miercuri, nemulţumit de faptul că reprezentanţii puterii doresc să-şi adjudece toate funcţiile de conducere de la instituţiile subordonate Parlamentului şi a acuzat puterea că nu respectă algoritmul politic.

El a făcut aceste declaraţii după întâlnirea care a avut loc la Parlament între liderii grupurilor parlamentare, pentru negocierea repartizării funcţiilor, potrivit algoritmului politic, într-un număr de şapte instituţii subordonate Parlamentului: CNSAS, Autoritatea Electorală Permanentă, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Avocatul Poporului, CNVM şi CNA.

Haşotti a spus că, în urma celor două runde de negocieri, care au avut loc marţi şi miercuri, au decis doar liderii majorităţii, "ca de obicei".

"Ca de obicei, cum s-a întâmplat în ultimii trei ani, nu se respectă algoritmul politic. Puterea refuză să ia act că are doar 52 la sută şi opoziţia 48 şi liderii coaliţiei majoritare au găsit de cuviinţă să împartă după propria voinţă, propriul lor bun-plac, funcţiile care erau de împărţit conform algoritmului politic. Nu este o premieră. Ne-am obişnuit cu aşa ceva. Vom discuta în USL ce atitudine politică vom avea. (...) Vom vedea dacă vom face propunerile, dacă vom participa sau nu la plen", a arătat senatorul liberal.

El a emoţionat că acestă situaţia nu este valabilă numai pentru CNSAS.

"Vorbim de mai multe instituţii şi toate funcţiile de conducere le-a luat PDL, de la toate care au fost negociate, inclusiv de la Avocatul Poporului, care a fost luat fraudulos nu prin negociere şi chestiunea s-a tranşat mai demult. Opoziţia nici măcar nu a apucat să solicite conducerea unor instituţii. Opoziţia a arătat că posturile de conducere la instituţiile care ţin de Parlament trebuie negociate împreună, nu separat. S-a luat fiecare instituţie şi s-a spus «Puterea are majoritate, puterea decide», în loc să se ia toate instituţiile şi să se împartă conform algoritmului politic conducerile acestor instituţii", a mai spus liberalul.

Haşotti a subliniat că aceste instituţii trebuiau discutate la pachet, şi nu separat.

"Sunt şapte instituţii care trebuiau discutate la pachet. Puterea a spus «Nu, le discutăm separat şi avem majoritatea la fiecare dintre ele, separat». Noi am arătat că este corect cum s-a procedat până acum, ca ele să se discute împreună, toate cele şapte, nu separat fiecare", a adăugat liderul senatorilor PNL.

Întrebat despre reprezentarea la CNSAS, Puiu Haşotti a precizat că opoziţia are patru funcţii şi puterea are şapte, incluzând numirile ce vor fi făcute de premier şi de Preşedinte.

"PDL să se aştepte la surprize şi mai mari începând cu luna decembrie, când nu o să mai respectăm nici noi algoritmul politic", a spus, în încheiere, liderul grupului PNL de la Senat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opoziţia acuză puterea că nu respectă algoritmul la desemnarea conducerilor mai multor instituţii.
 Vizualizări articol: 368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opoziţia acuză puterea că nu respectă algoritmul la desemnarea conducerilor mai multor instituţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei