Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mar 2012 - Anul XVII, nr. 55 (4960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Internelor a dispus revenirea lui Lucian Guran în funcţia de şef al Poliţiei Capitalei

Miercuri, 7 Martie 2012 (16:51:12)

Ministrul Internelor a dispus, miercuri, revenirea chestorului principal Lucian Guran în funcţia de şef al Poliţiei Capitalei şi încetarea împuternicirii acestuia ca adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică.

"Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a dispus astăzi, 7 martie a.c., încetarea împuternicirii în funcţia de adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, a chestorului principal de poliţie Lucian Florin Guran, şi revenirea acestuia în funcţia de bază, respectiv director general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti", se arată într-un comunicat de presă al MAI.

De asemenea, ministrul Gabriel Berca a dispus, miercuri, încetarea împuternicirii în funcţia de director general al Poliţiei Capitalei a chestorului Vasile Viorel.

Decizia a fost luată ca urmare a atacului armat care a avut loc luni într-un coafor din zona Dorobanţi şi a aspectelor prezentate în raportul de evaluare a activităţii manageriale din cadrul Poliţiei Capitalei, întocmit de Corpul de Control al IGPR, a precizat sursa citată.

Ministrul Administraţiei şi Internelor anunţa, miercuri dimineaţă, că Lucian Guran va reveni la conducerea Poliţiei Capitalei, după încetarea împuternicirii chestorului Viorel Vasile la conducerea instituţiei.

"Am luat această decizie pe care o cunoaşteţi, în această dimineaţă, pentru că în mod normal eu ieri tebuia să am toată radiografia situaţiei nefericite şi regretabile întâmplate în Capitală. Mai departe, continuitatea este asigurată la Poliţia Capitalei. Ţin să vă anunţ pe această cale, după şedinţa Parlamentului voi merge la minister şi voi face un lucru absolut firesc, acela ca domnul Lucian Guran să se întoarcă la Poliţia Capitalei, pentru că dânsul a fost detaşat la minister", a declarat Berca.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat că decizia ministrului Internelor, Gabriel Berca, de a-l readuce pe Lucian Guran la conducerea Poliţiei Capitalei şi pe Viorel Vasile la Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliţia Română este un început în ceea ce înseamnă stabilirea foarte clară a unei foi de parcurs în perioada următoare.

Liviu Popa a subliniat că perioada de interimat nu este benefică pentru performanţă, precizând că este ce de acord cu această poziţie exprimată de ministrul Berca.

Chestorul Viorel Vasile a fost învestit în 31 martie 2011 la conducerea Poliţiei Capitalei, în locul lui Lucian Guran, numit atunci pentru şase luni adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul de Interne.

Anterior, Viorel Vasile a fost şeful Direcţiei de Investigaţii Criminale din Poliţia Română.

Lucian Florin Guran a fost împuternicit, începând din 25 martie 2011, prin ordin al ministrului Internelor, în funcţia de adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administaţiei şi Internelor, în locul lui Ioan Nicolae Căbulea, numit la conducerea IPJ Alba.

Chestorul principal de poliţie Lucian Guran a fost numit şef al Poliţiei Capitalei în 15 decembrie 2009, funcţie pe care a ocupat-o după ce, din 12 februarie 2004, a fost adjunct al şefului instituţiei. Anterior, Lucian Guran a fost şeful Serviciului Omoruri (2000 - 2004), iar din 1985 a îndeplinit funcţii de execuţie pe linie de judiciar în cadrul Poliţiei Capitalei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Internelor a dispus revenirea lui Lucian Guran în funcţia de şef al Poliţiei Capitalei.
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Internelor a dispus revenirea lui Lucian Guran în funcţia de şef al Poliţiei Capitalei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei