Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mar 2012 - Anul XVII, nr. 55 (4960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Acoperim doar 20% din nevoile de transmisie de date, fiecare e stăpân pe fibra lui optică

Miercuri, 7 Martie 2012 (13:56:52)

Preşedintele Băsescu a declarat, miercuri, în Parlament, că România are o capacitate de transmisie de date mult mai mare decât cea pe care în mod real o utilizează, din cauza separării infrastructurii, arătând că este o vulnerabilitate în cheltuirea banilor publici şi că a abordat problema în CSAT.

"Deşi avem un sistem foarte modern, cu viteză mare de transmisie a datelor, suntem o ţară în care fiecare e cu infrastructura lui. Electrica are propria ei fibră optică, la calea ferată propria fibră optică, la Ministerul Educaţiei propria fibră optică, la Transelectrica propria fibră optică şi, uite aşa, în momentul de faţă, deşi am putea acoperi 57% din nevoile de transmisie de date din mediul rural către oraş, în orice direcţie, acoperim doar 20%, pentru că fiecare suntem stăpâni pe fibra lui optică. Este o problemă pe care am abordat-o în CSAT, este o problemă pe care am transferat-o Guvernului", a explicat Băsescu parlamentarilor.

El a spus că, din cauza "separării, segregării infrastructurii de transmisie", România are acum o capacitate de transmisie de date mult mai mare decât cea pe care, în mod real, o utilizează.

"Dacă discutăm de industria IT ca o şansă pentru România, credeţi că ştie cineva ce softuri, ce echipamente se achiziţionează de către fiecare minister, de către fiecare primărie, de către fiecare Consiliu Judeţean? Acest lucru trebuie pus urgent sub control şi generată o politică de achiziţii de softuri de echipamente, de infrastructură pentru a putea utiliza şi pune la dispoziţia populaţiei cel mai modern mijloc de comunicare", a adăugat şeful statului.

Băsescu a mai spus că este "o vulnerabilitate" din punctul de vedere al modului în care s-au utilizat banii publici şi ea va trebui corectată, fie prin analiza Parlamentului, fie prin decizii ale Guvernului, fie printr-o soluţie de cooperare între cele două instituţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Acoperim doar 20% din nevoile de transmisie de date, fiecare e stăpân pe fibra lui optică.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Acoperim doar 20% din nevoile de transmisie de date, fiecare e stăpân pe fibra lui optică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei