Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mar 2012 - Anul XVII, nr. 55 (4960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Contestatari ai proiectului Roşia Montana pichetează Ministerul Mediului

Miercuri, 7 Martie 2012 (13:57:41)

Câteva zeci de perosane care contestă proiectul minier de la Roşia Montană s-au adunat miercuri la prânz în faţa ministerului Mediului pentru a picheta sediul instituţiei şi a-i cere demisia secretarului de stat Marin Anton, cel care conduce comisia ce urmează să decidă viitorul proiectului minier.

Protestatarii îl acuză pe Marin Anton că ar fi "un susţinător pe faţă" al controversatului proiect minier şi că de fapt ar lucra în favoarea investitorului Roşia Montană Gold Corporation.

Protestatarii agită bannere cu mesaje împotriva proiectului de la Roşia Montană şi scandează sloganuri împotriva secretarului de stat.

Pe unele dintre bannere se puteau citi mesaje precum "Kemikal Anton" sau "Dl. Marina Anton nu îţi cer demisia, îţi dau preaviz! Eliberează postul!"

"Numărul participanţilor este atât de redus pentru că doar pentru 50 de persoane am primit autorizaţie. Vă asigur că cei de aici reprezintă mult mai mulţi oameni, care fie din motive personale, fie din cauza restricţiilor impuse pentru protest nu au putut participa", a declarat Nicolae Rădulescu Dobrogea, unul dintre liderii organizaţiei Ecocivica şi unul dintre organizatorii manifestaţiei.

Protestatarii au adus cu ei şi un butoi pe care l-au umplut cu un lichid verde care să emite cianura, unul dintre protestatari prefecându-se că bea acel lichid aluzie la declaraţiilor mai multor oficiali ai Ministrului Mediului care garantau că vor bea apă din iazul de decantare al minei, în cazul în aceasta ar fi construită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contestatari ai proiectului Roşia Montana pichetează Ministerul Mediului.
 Vizualizări articol: 597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contestatari ai proiectului Roşia Montana pichetează Ministerul Mediului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incolor trimis de
( 7 mar 2012, 18:42:58
Protestatarii nici nu sunt informati asupra cianurii, dar vor s-o interzica.Daca ne referim la cianura de potasiu,folosita in extractia aurului, ea se prezinta sub forma de cristale INCOLORE, in niciun caz verzi.Ca oricum ea se foloseste in circuit inchis, nu ajunge sa fie in combinatie cu alte substante din mediu, ca sa-si schimbe coloritul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei