Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 ian 2012 - Anul XVII, nr. 8 (4913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu afirmă că problematica privind condiţiile de detenţie a minorilor trebuie abordată frontal

Joi, 12 Ianuarie 2012 (18:50:25)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, le-a atras atenţia, joi, reprezentanţilor Administraţiei Penitenciarelor că trebuie să fie pregătiţi atunci când deţinuţii români încarceraţi în străinătate vor fi aduşi în ţară, iar problematica condiţiile de deţinere a minorilor trebuie abordată frontal.

Ministerul Justiţiei a găzduit joi, la sediul instituţiei, întrunirea Comisiei mixte de dialog social Ministerul Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor - sindicate.

În cadrul întrunirii, reprezentanţii Ministerului Justiţiei (MJ), Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Penitenciară (FSANP) si Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP) au abordat provocările cu care se confruntă sistemul penitenciar în prezent şi au trasat liniile de acţiune pentru perioada imediat următoare.

"Astfel, în ceea ce priveşte resursele umane, la propunerea Ministerului Justiţiei, s-a agreat asupra necesităţii stabilizării sistemului prin organizarea de concursuri pentru ocuparea funcţiilor şi renunţarea la practica împuternicirilor, evidenţiindu-se avantajele pe care această acţiune le are asupra motivării angajaţilor, îmbunătăţirea considerabilă a performanţelor manageriale etc. În acelaşi trend, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă trebuie privită în contextul mai amplu al creşterii calităţii vieţii în penitenciare", spune MJ.

În ceea ce priveşte formarea profesională, s-a stabilit că programele de pregătire profesională reprezintă o prioritate, iar ANP şi sindicatele trebuie să conlucreze pentru definirea în parteneriat a acestui proiect, în funcţie de nevoile sistemului.

"În faţa provocărilor la nivel european pe care cu toţii le resimţim, sistemul penitenciar trebuie să îşi schimbe optica şi să aplice managementul schimbării, iar ANP şi sindicatele trebuie să funcţioneze ca parteneri în alocarea raţională a resurselor de care dispune sistemul. Problematica condiţiilor de deţinere a minorilor trebuie abordată frontal şi fără rezerve. Definirea clară a conceptului de parteneriat public-privat trebuie să se afle la vârful agendei dumneavoastră şi să devină resortul în jurul căruia vă organizaţi activitatea, întrucât presiunile bugetare, semnalele pe care le avem în ceea ce priveşte corupţia şi crima organizată, precum şi numărul deţinuţilor români încarceraţi în străinătate şi care, la un moment dat, vor fi aduşi în ţară, reprezintă provocări care trebuie să vă găsească pregătiţi. La fel, eficienţa administrativă a bazei materiale pe care o deţineţi poate fi îmbunătăţită printr-o acţiune concentrată, iar ocuparea posturilor prin concurs trebuie să ia locul împuternicirilor. Vă cer să respectaţi aceleaşi valori pe care le cer şi magistraţilor: performanţă şi integritate", le-a spus ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, reprezentanţilor sindicatelor şi ai ANP prezenţi la întâlnire.

În cadrul reuniunii, a fost reiterată disponibilitatea MJ de a spijini promovarea unor acte normative de natură să eficientizeze funcţionarea sistemului penitenciar. În acest sens, ANP, în parteneriat cu sindicatele, trebuie să definească nevoile sistemului şi modul raţional şi eficient de satisfacere a acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu afirmă că problematica privind condiţiile de detenţie a minorilor trebuie abordată frontal.
 Vizualizări articol: 867 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu afirmă că problematica privind condiţiile de detenţie a minorilor trebuie abordată frontal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei