Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 ian 2012 - Anul XVII, nr. 8 (4913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Deschidere oficială

Festivalul Literar “Mihai Eminescu”, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Sala de Arte “Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei “I.G. Sbiera” a avut loc ieri, la ora prânzului, deschiderea oficială a celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Literar “Mihai Eminescu”.

 

“Spiritul lui Eminescu ne reuneşte pentru a 21-a oară”

Festivalul, care se desfăşoară pe parcursul a două zile pe traseul Suceava - Călineşti Cuparencu - Putna, organizat de Consiliul Judeţean Suceava prin Centrul Cultural “Bucovina” şi Societatea Scriitorilor Bucovineni, în colaborare cu Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera”, Primăria Comunei Şerbăuţi şi Mănăstirea Putna, aduce în perimetrul bucovinean, în fiecare an, nume prestigioase ale culturii şi literaturii române din ţară şi din comunităţile româneşti din ţările vecine.
Aşa cum a spus în debutul manifestării poeta Carmen Veronica Steiciuc, amfitrionul activităţilor cuprinse în programul ediţiei din acest an, “spiritul lui Eminescu ne reuneşte pentru a 21-a oară”.

 

Spiritul eminescian a dominat momentul festivităţii de deschidere

Cvartetul vocal “Amadeus”, având-o ca solistă pe soprana Herna Săndulean,  a făcut ca spiritul eminescian să domine momentul festivităţii de deschidere, moment căruia i-a urmat prezentarea invitaţilor, în prezenţa reprezentanţilor organizatorilor şi a publicului participant.
Dintre oficialităţi a fost de faţă subprefectul Angela Zarojanu, care a transmis salutul Instituţiei Prefectului şi i-a felicitat pe toţi cei care s-au implicat în organizarea festivalului, alături de care s-a aflat pr. consilier Dragoş Buta, de la Arhiepiscopia Suceava, care a adus binecuvântarea ÎPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a cărui prezenţă se va înregistra astăzi, la Sfânta Mănăstire Putna, unde se va decerna Premiul de excelenţă “Mihai Eminescu”.

 

Poetul cernăuţean Vasile Tărâţeanu - Premiul Opera Omnia “Mihai Eminescu”

După prezentarea oaspeţilor de către scriitorul Constantin Arcu, preşedintele Societăţii Scriitorilor Bucovineni, a urmat momentul acordării Premiului Opera Omnia “Mihai Eminescu”, premiu pe care prof. Dan Lohănel, directorul Liceului Particular Nr. 1 Suceava, l-a înmânat poetului cernăuţean Vasile Tărâţeanu. Premiul, în valoare de 1.000 de lei (care la ediţia de anul trecut a fost conferit academicianului Dimitrie Vatamaniuc), este o recunoaştere a întregii activităţi desfăşurate de Vasile Tărâţeanu pentru menţinerea sentimentului românesc în teritoriul Bucovinei detrunchiate.

 

Astăzi, manifestări la Călineşti Cuparencu şi Putna

Prima zi a manifestărilor (în care încă erau aşteptaţi să sosească invitaţi din ţară şi de la Cernăuţi) a continuat cu prezentarea câtorva volume incluse în programul de lansări de carte a festivalului.
Astăzi, manifestările vor continua cu depunerea de coroane de flori la monumentul lui Mihai Eminescu din municipiul Suceava, după care participanţii se vor deplasa la Călineşti Cuparencu (unde se vor întruni la Ateneul Cultural “Mihai Eminescu”) şi apoi la Putna, pentru momentul final, cel al decernării Premiului de excelenţă “Mihai Eminescu” pentru cel mai bun volum de exegeză eminesciană publicat în anul 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Literar “Mihai Eminescu”, la Suceava.
 Vizualizări articol: 880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Festivalul Literar “Mihai Eminescu”, la Suceava4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei