Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 ian 2012 - Anul XVII, nr. 8 (4913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţiştii comunitari din Predeal nu şi-au mai primit salariile de peste un an

Joi, 12 Ianuarie 2012 (16:04:15)

Cei cinci poliţişti comunitari din Predeal nu şi-au mai primit salariile de mai bine de un an, după ce Consiliul Local a tăiat fondurile necesare plăţii acestora, a anunţat, joi, Primăria din Predeal, într-un comunicat de presă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poliţiştii comunitari au depus plângeri penale împotriva Consiliului Local Predeal, însă, până în prezent, nu şi-au primit salariile de mai bine de un an.

"Noi am depus plângeri penale şi am atacat în instanţă şi hotărârile adoptate, dar nu le-a păsat. Nu ne-au alocat banii de salarii, dar au găsit de cuviinţă să plătească din bani de la buget un avocat, care să îi reprezinte în procesele pe care le-am deschis împotriva lor", a spus Ştefan Calaican, şeful Poliţiei Comunitare Predeal.

Primarul oraşului Predeal, Ion Goidescu, a spus că salariile poliţilor comunitari au fost acoperite doar până în luna mai a anului 2010.

"În martie 2010, când am propus proiectul de buget, o parte din consilierii locali au refuzat să aprobe sumele pentru capitolul Ordine Publică, iar salariile poliţiştilor au fost acoperite doar până în mai 2010", a spus Goidescu.

În august 2010, consilierii locali au aprobat organigrama aparatului de specialitate al primarului, în care era trecut şi Compartimentul Poliţia Comunitară. Cu toate acestea, la apariţia Legii Poliţiei Locale (155/ 2010), aceiaşi consilieri au decis, într-o şedinţă extraordinară desfiinţarea Poliţiei Comunitare, deşi, conform legii, aceasta trebuia reorganizată în Poliţia Locală, iar Prefectura a solicitat din nou revocarea hotărârii, pentru motive de legalitate.

"Am deschis două procese, pentru a-i obliga să înfiinţeze Poliţia Locală prin reorganizarea Poliţiei Comunitare şi să aloce din buget sumele pentru plata salarilor. În plus, am depus şi o plângere împotriva lor, pentru abuz în serviciu, iar plângerea se află la Parchetul de pe lângă Judecatoria Braşov, în cercetare", a mai spus Ştefan Calaican.

În urma acţiunilor deschise de poliţişti, consilierii locali au aprobat, în decembrie 2011, înfiinţarea Poliţiei Locale, dar nu şi Regulamentul de organizare şi funcţionare, fără de care aceasta nu poate funcţiona.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii comunitari din Predeal nu şi-au mai primit salariile de peste un an.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii comunitari din Predeal nu şi-au mai primit salariile de peste un an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei