Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 ian 2012 - Anul XVII, nr. 8 (4913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Treburi vechi

Omul de afaceri Vasilică Puşcaşu, săltat de poliţişti în baza unui mandat european

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agitaţie mare ieri la Palatul de Justiţie din Suceava, unde trupele Direcţiei Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă şi poliţiştii de la judiciar l-au adus pe omul de afaceri Vasilică Puşcaşu, în vârstă de 35 de ani. Acesta a fost săltat, ieri la prânz, de la biroul din Suceava, în baza unui mandat de arestare european emis de autorităţile austriece. Odată cu mandatul, la Suceava au ajuns şi poliţişti din Austria, care au sperat că vor pleca înapoi cu tot cu Vasilică Puşcaşu. Este pentru prima dată când un mandat de arestare european ajunge la Suceava nu prin sistemul SIRENE, ci adus direct, ceea ce denotă importanţa pe care autorităţile austriece o dau acestui caz.
Potrivit datelor din mandatul emis de Parchetul din Wiener Neustadt, un oraş din Austria Inferioară, Vasilică Puşcaşu este acuzat că împreună cu alte persoane a comis două jafuri armate.
Faptele s-ar fi petrecut în zilele de 1 şi 7 aprilie 2005, când Puşcaşu şi celelalte persoane au intrat armate în două sucursale bancare, de unde au plecat cu 265.000 de euro, respectiv 70.000 de euro.

 

Vasilică Puşcaşu: „Nu sunt de acord să fiu predat”

Adus în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Suceava în jurul orei 15,15, Vasilică Puşcaşu a fost însoţit de mai mulţi amici, dar şi de doi avocaţi. Întrebat dacă este de acord cu procedurile de predare, suceveanul originar din Bilca a fost tranşant: „Nu sunt de acord să fiu predat, deoarece la datele respective nu eram în Austria, ci în România. În acea perioadă solicitasem paşaport turistic, dar am fost refuzat pe motiv că aveam interdicţie pe spaţiul Schengen. Abia după trei-patru ani am primit acest paşaport turistic”.
Procurorul de caz a susţinut că sunt îndeplinite toate condiţiile legale pentru ca cererea de predare a lui Vasilică Puşcaşu să fie admisă de instanţa de judecată.
Laurian Ostaficiuc, unul dintre avocaţii care l-au reprezentat pe Puşcaşu, a cerut amânarea predării persoanei solicitate, motivând că aceasta are un alt dosar penal pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava în care este cercetat pentru o evaziune fiscală de 12 miliarde de lei vechi, la plângerea ANAF.
„Derularea procedurilor naţionale are prioritate şi de aceea considerăm că mai întâi trebuie clarificate afacerile sale judiciare din România. Considerăm că până la predare nu trebuie arestat şi asta pentru că este o persoană ancorată în realităţile sociale, are activităţi intense cu statul român şi este mai presus de orice dubiu că s-ar putea sustrage procedurilor legale”, a precizat Laurian Ostaficiuc.

 

Un nou termen de judecată pe 20 ianuarie

Unul dintre motivele pentru care s-a insistat în sala de judecată a fost acela că Vasilică Puşcaşu trebuie să-şi rezolve mai întâi dosarele penale pe care le are în România. Dosarul la care au făcut referire avocaţii săi, cu privire la evaziunea fiscală de 12 miliarde de lei vechi, a fost detaliat de Sebastian Sofronie. „Dosarul în care iniţial s-a început urmărirea penală împotriva lui Cristian Nistor, asociatul său, a fost extins şi s-au început cercetările şi împotriva clientului meu şi a altor două persoane”, a precizat avocatul Sofronie.
Instanţa a acceptat să verifice dacă Vasilică Puşcaşu este urmărit penal în dosarul menţionat, deşi în cazierul său nu figura aşa ceva, şi a stabilit ca termen de judecată data de 20 ianuarie.
Apoi, judecătorul de caz a ieşit din sală pentru deliberări, iar după aproape două ore de aşteptări a anunţat că respinge cererea de arestare preventivă, impunându-i lui Vasilică Puşcaşu să îndeplinească o serie de condiţii până la termenul de judecată, printre care şi aceea de a nu părăsi localitatea.
La ieşirea din sala de judecată, Vasilică Puşcaşu a refuzat să facă vreo declaraţie despre reţinerea sa şi despre faptele de care este acuzat.

 

Vasile Puşcaşu: La mijloc este o confuzie nefericită pentru mine

Într-un comunicat transmis aseară la redacţie, omul de afaceri Vasilică Puşcaşu a precizat: „Nu am nici o legătură cu acuzaţiile care mi se aduc. Cum am spus şi în instanţă, sunt la dispoziţia anchetatorilor şi mă voi prezenta în faţa autorităţilor ori de câte ori voi fi solicitat. Am toată disponibilitatea pentru a colabora cu procurorii români, dar şi cu cei din Austria, pentru a lămuri acuzaţiile formulate la adresa mea. La mijloc este o confuzie nefericită pentru mine. Din păcate, astfel de confuzii se întâmplă, chiar anul trecut existând două situaţii de acest gen în România. Sunt nevinovat şi am încredere că justiţia română, în colaborare cu autorităţile austriece, îmi vor da dreptate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omul de afaceri Vasilică Puşcaşu, săltat de poliţişti în baza unui mandat european.
 Vizualizări articol: 11549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 15 voturi
Omul de afaceri Vasilică Puşcaşu, săltat de poliţişti în baza unui mandat european3.6515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   - trimis de
(12 ian 2012, 11:30:18
Nu stiu cum sa zic... "Smecher"!
2.   Comentariu trimis de
(12 ian 2012, 12:14:32
E vinovat nu doar de doua jafuri armate, e destept ca a reusit sa investeasca banii si sa-i transforme din murdari in curati, toata Suceava stie. umbla ostentativ cu Bentleyul si noi, oamenii cinstiti, il admiram. Nu e un infractor de rand ca multi altii, probabil ca are si multe cunostinte sus puse, dar pe austrieci nu-i influenteaza asta.
3.   ..... trimis de
(12 ian 2012, 12:24:01
oare cine a turnat?!...prietenii sau dusmanii?
3.1  RE: ..... trimis de
(12 ian 2012, 13:01:01
...he he ... nu cred ca a fost turnat... Interpolul are o lista lunga,doar ca asteapta momentul potrivit.(ati auzit de cazul Miti Lacatus,Vicovul de Sus,"coleg de munca" cu cu acest "om de afaceri" prin Germania anilor 90???) Dl Sandrinio ,cum nu poti numi o c.u.r.v.a - gospodina,asa nu se cade sa il numesti om de afaceri pe un fost robbery man.
4.   Comentariu trimis de
(12 ian 2012, 12:43:22
sa-l dea pe mana justitiei austriace. astia ne fac de rusine in europa.
4.1  RE: Comentariu trimis de
(12 ian 2012, 13:35:11
TREBUIE dat pe mana justitiei austriece pentru a nu decredibiliza si mai mult pseudo-justitia romana. Sa nu-l vedem insa deja infractor, poate are omul dreptate. Atunci sa vad eu pe unde o sa scoata statul austriac camasa cu despagubirile. Mie unul mi-ar place ca un roman sa bata statul austriac.
5.   Propunere.... trimis de
(12 ian 2012, 13:09:55
eu propun sa nu/l dam pe mana justitie .
ma tem ca daca vom face asa mai....departe, ramanem fara ....oameni de afaceri !!!
vreti sa ramana numai oameni...cinstiti in sv ??!
mai ganditi/va...
6.   Talhariiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 trimis de
(12 ian 2012, 13:46:05
nah se auzea cand a esit de la parnaie din germania unde a facut vre-o 9 ani ca a venit acasa puscasu si nu a stat tare mult o saptamana 2 si a plecat inapoi si a pus-o de vre-o 500 de mii.nah poate este drept acum de unde a avut el jeep porche?dupa 9 ani petrecuti ah?de unde?cica om de afaceri hahahahaha..........santem cei mai de nimica tara ne conduc toti talhari.dar daca poate sa-i frece pa austreci bravo lui dar cam greu .la dat in praduiala tot din preteni lui,au vazut ca omul se duce sus si ia taiat craca..acum sa vedem ce fac domni austreci.nah ya.
6.1  RE: Talhariiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 trimis de
(12 ian 2012, 14:54:11
Daca ai sti sa si scrii romaneste...care este....:))). Nu i nimic, nu e vina ta.
6.2  RE: Talhariiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 trimis de
(12 ian 2012, 15:03:56
Austriecii sunt de apreciat in tot ce fac, cinstiti, vigilenti, etc.
Cineva in Austria a încheiat o tranzactie pe internet pentru un PC si a fost inselat! Individul, de natie. marocan, a fost depistat si prins in 12 ore. Nu stiu daca a apucat sa-si mai ceara ceva scuze…
Va inchipuiti cum ar fi fost sau cum este in scumpa noastra Romanica!
7.   Gigi-kent trimis de
(12 ian 2012, 15:01:08
sa ma  ☭ la banana fraere tu nu sti sa citesti
7.1  RE: Gigi-kent trimis de
(12 ian 2012, 15:42:54
MARTINELEX - bravo , felicitari.
Problema este ca scumpa noastra tara are cam multi astfel de asazisi "oameni de afaceri" proveniti din marile talharii date in unele state europene,in special germania. In germania a inceput sa se califice cu spargeri de telefoane,bancomate,magazine,f de vacanta etc. Pe deasupra au dat si in cap la oameni nevinovati pentru a le fura ce au considerat ca este bun de furat si din care sa faca bani. Se organizau in gasti si plecau noaptea la furat cu masina neamtului pe care o lua din parcare din fata locuintei si tot acolo o aduceau spre dimineata ca de , neamtul nu incuie masina si nici cheile din contact nu le ia. Asta e,poti zice ceva? e om de afaceri. Daca a facut el din astea in austria inseamna ca ia mers mintea dar pana aici , aici se termina totul. Nu cred eu sa greseasca austriecii,au ani in spate de cand verifica iar cei ce fac chestia asta nu stau la masa cu asfel de "oameni de afaceri" cum stau ai nostri , stiti despre cine spun
8.   Ptr tupeu82 trimis de
(12 ian 2012, 15:56:46
corect domnule
9.   Trece el si peste asta trimis de
(12 ian 2012, 16:15:14
Credeti ca nu o sa descurce el,stati linistiti.
10.   Romania trimis de
(12 ian 2012, 18:00:25
suntem de rusine in europa..............si inca ne mai facem
11.   Baiat bun trimis de
(12 ian 2012, 18:30:28
Bine ca a putut sa sparga si sa fure (mai ales banci) . Sa intors in sv a facut ceva si a dat de munca la multi oameni.Sa spart el in figuri prin sv??? a construit ,vindut,investit...etc.Asa ca nu mai aveti grija altuia si plecati la munca ca stati si pierdeti timpul ca babele la colt.
12.   Pt TUNEUP trimis de
(12 ian 2012, 19:03:11
mai mare comisar ce esti ,cam multe sti tu,cred ca si tu ai luat la aceste actiuni din germania ca stiai cum se actioneaza altfel nu aveai de unde sa sti,ai fost si tu boschetar prin austria,acum ai bani de WC public?
13.   De la mine pt CoroamaNiculai trimis de
(12 ian 2012, 21:25:20
Lasa grasule ca n-ai fost nici tu pe departe....nu incerca sa-ti speli mainile:)))
14.   Judecatori trimis de
(12 ian 2012, 22:26:32
Vrem numele judecatorilor care au luat decizia asta. ...Sa-i responsabilizam si sa-i intrebam de averile acumulate dupa asa hotarare. Spagari nefericiti, cancerul acestei tari!
15.   PENTRU COROAMA NICULAI trimis de
(12 ian 2012, 23:28:39
1).Scrii si gandesti propozitiile/frazele fix ca o persoana care a terminat 8 clase...ce sa mai vorbim macar de o profesionala,
2).Habar nu ai nici sa citesti de aceia "8 clase"...deja te-am supraevaluat.Exemplu:cand te-ai adresat lui "TUNEUP82"...ai scris ca il cheama "tupeu82",
3).DAR CEL MAI IMPORTANT LUCRU, NU MAI FA DE RUSINE NUMELE ASTA "COROAMA".ALTII NU STIU CUM SA-L ASOCIEZE MAI BINE CU: "CINE NU ARE UN COROAMA SA-L CUMPERE"...SI TU DAI CU "BOTA IN BALTA"...SAU MAI PE INTELESUL TAU..."CU MUCII IN FASOLE"

P.S.(asta daca stii ce inseamna) Habar nu am cine este acest TUNEUP82(asta in cazul in care ai fi tentat sa gandesti ca vin in apararea lui),dar vin si votez cu el,ESTI UN ANALFABET.Limiteaza-te doar la a citi comentariile nu mai scrie/comenta si tu!!!!!ca ti-am explicat de ce la punctul 1,2 si cel mai IMPORTANT 3...NU MA FA PE MINE SA FAC SAPATURI SA NE INTALNIM SI SA-TI ARAT CE INSEAMNA SA RESPECTI NUMELE "COROAMA".
15.1  RE: PENTRU COROAMA NICULAI trimis de
(12 ian 2012, 23:59:52
La P.S. am scris "TUNEUP82",dar de fapt era vorba despre GIGI_KENT.Cu el voiam sa votez(la ceia ce a scris despre tine).
16.   PENTRU COROAMA NICULAI trimis de
(12 ian 2012, 23:42:40
Alt exemplu:"sa ma la banana fraere tu nu sti sa citesti'
Alte doua greseli numai intr-o propozitie,dar eu nu sunt profesor de limba romana de aceia, te las pe tine sa-ti dai seama care sunt acele doua greseli.INCA CEVA: CE PROPOZITIE E ACEIA FARA SEMNE DE PUNCTUATIE ???(MAI LIPSESTE O VIRGULA SI UN PUNCT LA FINAL CA SA FIE O PROPOZITIE...CEIA CE AI SCRIS TU).
17.   Apartamen trimis de
(13 ian 2012, 00:40:17
eu am dat 26000 mi de euro pana acuma pe un apt si mai am de dat 24000 de mii. ore ce se va intampla cu toti oameni care au contract cu domnul puscasu
18.   Pt CUCDEBUCOVINA1 trimis de
(13 ian 2012, 04:02:15
ma "cucule" dak taceai filosof ramaneai...nici tu nu vad ca esti mai presus de d-nul coroama, faci mari greseli si tu (aceia, ceia).asa ca nu te pune sa critici lumea chiar daca intradevar are 8 clase sau nici una, e o tara libera si toti avem dreptul la opiniei, in fine asta nu inseamna ca trebuie sa ne si lasam condusi de atfel de oameni...
18.1  RE: Pt CUCDEBUCOVINA1 trimis de
(13 ian 2012, 21:47:33
Stimate CAMPIONU1,
Recunosc am gresit in a scrie o litera,dar tu....ai mari probleme in schitarea si expunerea unui text.
Cum vine??
1)."nici tu nu vad ca esti mai presus"
2)."toti avem dreptul la opiniei'
3).dak (asa ti-a fost predata romana tie)??
P.S.Tu trebuia sa ramai filosof!
19.   Pt CUCUVEAUCADEBUCOVINA... trimis de
(13 ian 2012, 07:07:00
inspira puternic si expira....adanc, poate in felul asta scapi de prostia din ....tine ma cuculedebucovina1.
19.1  RE: Pt CUCUVEAUCADEBUCOVINA... trimis de
(13 ian 2012, 21:28:04
Draga TEMIDA ,
Nu am inteles nimic din comentul tau....se potriveste perfect cu:"E USOR A SCRIE VERSURI ,CAND NIMIC NU AI A SPUNE".
Te-ai bagat si tu in seama, la fel ca si chilotii in c.u.r.
20.   "Pentru profesori de limba romana,, trimis de
(13 ian 2012, 08:53:02
Cel mai bine ar fi daca a-ti comenta fiecare in legatura cu acest articol,nu sa va invatati unul pe altu cum sa scrieti.
21.   Ptr.toti cei ce nu au loc de mine trimis de
(13 ian 2012, 15:12:45
sa-mi s.u.g.e.t.i ciorapi cum scriu?oare nu scriu romaneste?si ce daca am 8 clase.va f.u.t in gura pe toti.bani ce conduc eu voi nu o sa vedeti niciodata desteptilor.stai si ruginiti pe bancile scoli.si tot degeaba ca un servici nu o sa aveti si o sa mergeti sa lucrati la aia cu 8 clase.asa k hai sa traiti bine cum zice baseascu.de fapt sa o su.g.e.ti bine.o zi buna va doresc!!!!!!!!!!!!!!!111
21.1  RE: Ptr.toti cei ce nu au loc de mine trimis de
(13 ian 2012, 21:35:45
Dragi cetateni ce sunte-ti interesa-ti de acest ziar/comentarii...."POFTIM CULTURA"la contemporanii nostrii.

BRAVOOOO!!!!!Domnule Niculai

P.S."BRAVO"se zice la magarilaughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei