Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 ian 2012 - Anul XVII, nr. 8 (4913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lider Sanitas: Posturile din sănătate trebuie deblocate pentru acoperirea deficitului de specialişti

Joi, 12 Ianuarie 2012 (18:22:01)

Vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat, joi, că este nevoie de deblocarea urgentă a posturilor din sănătate deoarece multe unităţi sanitare au rămas fără specialişti în ultimii ani, înregistrându-se un deficit de aproape 35 la sută din necesarul de posturi.

Marius Sepia a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că proiectul de hotărâre prin care se propune deblocarea posturilor din sistemul sanitar, publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, reprezintă "un câştig pentru sistemul sanitar din România”.

"Federaţia Sanitas din România a încheiat, în luna noiembrie, un acord cu Ministerul Sănătăţii, iar unul dintre punctele pe care noi le-am convenit cu ministerul era să se intervină la Guvern, în aşa fel încât să fie deblocate posturile din sănătate, ţinând cont de faptul că în ultimii ani şi în sistemul sanitar există acea regulă prin care se putea face o angajare la şapte plecări din sistem. În ultimii trei ani, prin plecările specialiştilor din sistemul sanitar s-a ajuns la un deficit de aproximativ 35 la sută din necesarul de posturi în sistemul sanitar din România”, a spus Sepi.

Vicepreşedintele Federaţiei Sanitas a adăugat că noul act normativ va permite managerilor de spitale ca, în funcţie de finanţarea pe care o au, să facă angajări şi să acopere golurile de specialişti care au plecat în ultimii ani din sistem.

"Din punctul nostru de vedere, acest proiect este un câştig pentru sistemul sanitar din România. (…) Acolo unde spitalele au surse suficiente de finanţare, managerii de spital vor putea să acopere golurile ivite de trei ani încoace, de când nu s-au mai putut face angajări. Au plecat foarte mulţi specialişti din sistem, iar sistemul sanitar are nevoie de a completa locurile rămase libere”, a afirmat Sepi.

Potrivit acestuia, Sanitas discută cu Ministerul Sănătăţii şi pentru schimbarea prevederii potrivit căreia cheltuielile de personal trebuie să se încadreze în 75 la sută din venituri, astfel încât să poată reprezenta până la 75 la sută din toate sursele de finanţare şi nu doar din veniturile generate din contractele unităţilor sanitare cu casele judeţene de asigurări de sănătate.

Posturile vacante din domeniul sanitar ar putea fi deblocate, angajările urmând să poată fi făcute cu condiţia încadrării în cheltuielile de personal aprobate, rezultă dintr-un proiect de hotărâre supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Sănătăţii (MS).
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lider Sanitas: Posturile din sănătate trebuie deblocate pentru acoperirea deficitului de specialişti.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lider Sanitas: Posturile din sănătate trebuie deblocate pentru acoperirea deficitului de specialişti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei