Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 ian 2012 - Anul XVII, nr. 7 (4912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Să plângem pe umărul profesorului de sex - sport

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu s-ar fi încheiat frumos sărbătorile de iarnă ale românilor, dacă profesorul de sport de la liceul bucureştean „Jean Monnet” nu era eliberat din arest, chiar de Bobotează. Probabil vă amintiţi că, în urmă cu două luni, profesorul în cauză a fost acuzat de o elevă de viol. Nu prea s-a putut proba violul, se pare că nici nu a fost vorba aşa ceva, dar profesorul a fost arestat pentru întreţinerea de relaţii sexuale cu o minoră.    
Ce m-a şocat la acea vreme a fost faptul că televiziunile naţionale, care devorau subiectul, au anunţat că românii (care au uitat brusc de toate problemele lor) s-au împărţit în două: unii de partea fetei, alţii de partea profesorului. Cei care erau de partea profesorului, între care şi mulţi elevi de la respectivul liceu, o acuzau pe fată că este, ca să vorbim elegant, de moravuri uşoare, că fata a fost cea care l-a ademenit, care l-a atras în capcană. Şi ce dacă, întreb eu? Ea era elevă, el îi era profesor. În fine... A venit luna decembrie, sărbătorile, şi povestea a fost uitată. Şi tocmai când era o sete teribilă de subiecte naţionale de senzaţie, vine eliberarea profesorului. Ca om, mă bucur că a fost eliberat, sunt convins că i-a fost crâncen de greu în arest. Dar asta e altă poveste....
După ieşirea din arest, profesorul de sport a început să facă turul televiziunilor, însoţit sau sfătuit de avocata sa. O avocată extrem de apreciată care, evident, trebuie să-şi apere clientul. Iar clientul trebuie să-şi susţină nevinovăţia sau, măcar, să invoce în favoarea sa argumente care să-i facă pedeapsa mai uşoară. Chiar dacă aceste argumente sunt de genul: „Ea m-a apucat şi m-a băgat aici. Am greşit, am greşit enorm din punct de vedere etic, moral. Câteodată inima are raţiuni pe care mintea nu o poate înţelege. Este drăguţă. Din câte ştiu, oamenii sunt înzestraţi cu raţionamente. Am făcut un raţionament greşit. Am aflat ulterior că are 17 ani şi 11 luni. Dacă ştiam chestia asta, nu se întâmpla. A împlinit 18 ani în decembrie (...). Tinerele de astăzi sunt psihologic, fizic, aproape ca doamnele de 30 de ani, pentru că sunt foarte dezvoltate, trebuie să ai tărie de caracter să rezişti. A fost un act de nesăbuinţă!”. Deci, dacă fata ar fi avut 18 ani, nu era nici o problemă din partea profesorului. Chiar dacă îi era elevă. El – profesor, ea – eleva lui. El – 27 de ani, ea – aproape 18 ani. Doar câţiva ani distanţă între ei, cum zicea avocata profesorului. Nouă ani, ce sunt ăia?
Argumentele profesorului, sau chiar ale avocatei, mi se par revoltătoare. Dar, repet, este dreptul lor să se apere aşa cum ştiu. Ce mă intrigă este atitudinea televiziunilor. În faţa inepţiilor debitate de profesor, se auzea doar câte o voce timidă a vreunei moderatoare: „Nu încercaţi acum să păreţi nevinovat?”. Cum profesorul o lămurea că nu, era lăsat mai departe să-şi plângă de milă: „O scuz, nu am cum să o iert. Nu am puterea de a o ierta”. Ce naiba să ierte el? Asta întreb eu, nu marii oameni de televiziune care îi sorbeau vorbele.
Fata aceea, care a întreţinut relaţii sexuale cu profesorul, nu are nici o vină. Oricât de depravată ar fi. Dacă este. Oricât l-ar fi provocat şi indiferent de modul în care arată, fata nu are nici o vină. Este ELEVĂ! Iar el îi era profesor. De sport, nu de sex.
Elevii merg la şcoală ca să înveţe. De la profesori. Rolul profesorilor este de a preda, de a-i învăţa carte, de a-i învăţa să fie oameni. Nu de a face sex cu o elevă care arată mai bine, pare mai matură, care este mai provocatoare. În toată această poveste, fata (cu toate păcatele ei, reale sau inventate) nu are nici o vină. Singurul vinovat este profesorul. Pentru că şi-a uitat menirea de dascăl, pentru că nu a avut tăria să aibă demnitatea specifică acestei alese profesii.
Dar mai murdar decât ce a făcut profesorul de sport mi se pare ceea ce fac acum televiziunile, care găzduiesc spovedania aproape nealterată a fostului cadru didactic. Fata aceea, indiferent de moravurile ei, de abia acum a fost violată. Profesorul de sport este prezentat aproape ca o victimă. Televiziunile ne cheamă să plângem pe umărul lui. Să-i împărtăşim durerea. Ce învaţă copiii din toată povestea asta? Ce repere morale li se induc?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Să plângem pe umărul profesorului de sex - sport.
 Vizualizări articol: 5046 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Să plângem pe umărul profesorului de sex - sport2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parere trimis de
(11 ian 2012, 11:28:45
Intre Maestru si discipol, Duhovnic si ucenic, Profesor si elev, Medic si pacient (cum bine zice si Hypocrat), indiferent de varsta acestora nu trebuie sa existe niciun fel de relatii intime, ci profesionale, eventual si de amicitie. Dupa parerea mea profesorul a gresit cel mai mult pentru ca in calitatea sa de conducator de grup putea sa evite o asemenea scena rusinoasa pt toti. Acum cum trebuie pedepsit e o alta poveste si trebuie o analiza mai amanuntita. E foarte tanar si o pedeapsa foarte dura l-ar putea transforma intr-un ratat si poate intr-o bestie.
2.   Ilona trimis de
(11 ian 2012, 17:15:38
Dle Avram, aveti perfecta dreptate.
Va intreb doar: ce faceati daca fiului sau fiicei dv. i s-ar intimpla asa ceva?
Greseala o au ambii......mai mult profesorul, bineinteles......dar , totusi, trebuie vazut si altfel problema, ca un om tinar sa stea inchis 5-6 ani, in invatamint nu mai are voie..........ce se alege de el, abia s-ar putea sa devina un veritabil delincvent.....
Ce ma intriga este ca, in f.multe cauze, mult mai crunte, vinovatul este tratat mult mai usor din toate punctele de vedere, nu este arestat, ramine si fara cazier, fara amenda, nu-si pierde serviciul....si acest tinar parca ar fi ucis 3 oameni, toti sar pe el ca ciorile pe cadavre......
3.   IN SCOLILE DIN ROMANIA E POSIBIL ORICE trimis de
(12 ian 2012, 19:30:49
PROF DE SPORT FARA PREA MULT CREIER,DAR CU MUSCHI IN PANTALONI A AJUNS LA ERECTIE FIIND UN PIC PEDOFIL SI NU CRED CA TREBUIE IERTAT SAU MENAJAT.PLUS DE ASTA E SI BOCCIU SI FATA ESTE MINORA.DE CE INSPECTORATUL ANGAJEAZA ASEMENEA SPECII IMATURE SA PREDEA IN SCOLI CHIAR SI SPORTUL.MATERIA PROSTULUI.FARA SUPARARE.PENTRU CE EXISTA IN PROGRAMA SCOLARA CA MATERIE SPORTUL? SPORT SA FACA ACASA SI NU CRED CA TREBUIE PLATIT UN IMBECIL PENTRUCA FLUIERA SAU ARUNCA MINGEA AIUREA.JUST.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei