Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 nov 2011 - Anul XVI, nr. 279 (4877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele CJ Neamţ, Vasile Pruteanu, reclamat Parchetului pentru conflict de interese şi fals

Vineri, 25 Noiembrie 2011 (15:00:35)

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Vasile Pruteanu, a fost reclamat Parchetului de către ANI, pentru conflict de interese şi fals, după ce CJ a aprobat achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare de la firma fiicei şefului Consiliului, în valoare de peste 118.000 de euro.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat în urma procedurilor de evaluare, în cazul lui Vasile Pruteanu, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, că sunt indicii referitoare la posibila comitere a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută şi pedepsită de art. 253 indice 1 din Codul penal, precum şi indicii referitoare la săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul penal.

(Conflictul de interese constă în îndeplinirea, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul doi inclusiv.

În urma evaluărilor demarate la 6 octombrie 2011, s-a constatat că sunticii referitoare la posibila săvârşire de către Vasile Pruteanu, şeful Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută şi pedepsită de art. 253, indice 1, din Codul penal, ca urmare a aprobării achiziţiilor de medicamente şi materiale sanitare, în valoare de 512.149 de lei (aproximativ 118.828 de euro), de către Consiliul Judeţean Neamţ şi unităţile subordonate acestuia, de la SC C&C FARM SRL, societate în cadrul căreia fiica sa, Iulia Elena Pruteanu, deţine calitatea de administrator.

Iulia Pruteanu deţine din 2008, funcţia de administrator în cadrul SC C&C FARM SRL.

Consiliul Judeţean Neamţ şi unităţile subordonate acestuia (Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Alexandru Roşca"-Piatra Neamţ, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului-Piatra Neamţ, Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni, Judeţul Neamţ, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Comuna Ştefan cel Mare, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Târgu Neamţ, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Bozienii de Sus, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni şi Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Oşlobeni, judeţul Neamţ) au încheiat, în perioada 2010 - 2011, un număr de 27 contracte cu SC C&C FARM SRL, în vederea achiziţionării de medicamente şi materiale sanitare, în valoare totală de 512.149 de lei (aproximativ 118.828 de euro).

Conform prevederilor Legii 215/2001 a administraţiei publice locale, precum şi a fişei postului, preşedintele CJ exercită funcţia de ordonator principal de credite; întocmeşte proiectul bugetului judeţului şi contul de încheiere a exerciţiului bugetar şi le supune spre aprobare consiliului, în condiţiile şi la termenele prevăzute de lege; răspunde de buna funcţionare a aparatului de specialitate al consiliului judeţean, a instituţiilor şi serviciilor de interes judeţean şi a societăţilor comerciale şi regiilor autonome de interes judeţean.

Totodată, ANI arată că sunt indicii referitoare la posibila săvârşire de către Vasile Pruteanu a infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât nu a declarat "adevărului obiectiv", în declaraţiile de interese depuse la data de 11 octombrie 2010 şi 14 iunie 2011, cu privire la contractele de
achiziţie încheiate, în perioada 2010-2011, de către fiica sa, Iulia Elena Pruteanu, în calitate de administrator în cadrul SC C&C FARM SRL, cu mai multe unităţi din subordinea Consiliului Judeţean Neamţ.

Astfel, ANI a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, cu privire la posibila comiterea a infracţiunii de fals de către Pruteanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele CJ Neamţ, Vasile Pruteanu, reclamat Parchetului pentru conflict de interese şi fals.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele CJ Neamţ, Vasile Pruteanu, reclamat Parchetului pentru conflict de interese şi fals0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei