Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 nov 2011 - Anul XVI, nr. 279 (4877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Pufoaica de vară

Un pui de Elveţie în Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În zdrobitoarea lor majoritate, oamenii politici din România, când dau desele lor raite pe bani publici pe modernele trasee ale străinătăţurilor, se aburcă în avion boi pentru ca, la întoarcerea acasă, să se dea jos din avion cel mult vaci. Dar nu vaci din alea cuminţi şi la locul lor, care îşi răsplătesc furajul primit printr-o producţie corespunzătoare de lapte, ci vaci din alea sterpe. Şi nu sterpe de la natură, ceea ce ar mai fi acceptabil, ci sterpe din rea-voinţă, din comoditate, din nesimţirea cea mai nesimţită.

Cu alte cuvinte, tot ce văd, aud şi pipăie pe acolo oamenii politici, în documentare prin lumea dezvoltată, le trece ca TGV-ul pe lângă simţurile lor înţepenite în blegie. Aşa se comportă, de parcă ar fi anesteziaţi cu seringi umplute cu indiferenţă, chiar dacă unele idei edilitare din localităţile vestice sunt foarte uşor de transpus în practică aici, în satele şi oraşele româneşti, spre binele nostru comun. Gândirea lor e simplă: de ce să facă ei ca la Amsterdam sau ca la Barcelona, când e mult mai comod să îşi cumpere câte un apartament şi la Amsterdam, şi la Barcelona, şi în general în toate oraşele unde au chef ?

O excepţie de la regula făcută lege de purtarea acestor politicieni nesimţiţi ca gardul se dovedeşte a fi primarul din Gura Humorului. Ani în şir m-a indispus paragina din parcul Ariniş, pentru ca deodată, sub mâna de gospodar magic a acestui om inteligent şi practic, să apară în locul respectiv o bijuterie turistică. O bijuterie incluzând o pârtie de schi cu telescaun şi cu parcare la poale, o piscină, o bază sportivă, cu restaurante şi terase, cu de toate. Toate construite prin atragerea fondurilor europene care se dau, dar în traistă nu-ţi sunt vârâte.

Iar ţie, român de rând care s-a plimbat mai mult sau mai puţin decât găina care dă ture în jurul coteţului, ţi se pare că, din drumurile lui pe afară, primarul Marius Ursaciuc a adus acasă, în Gura Humorului, un pui de Elveţie sau de Austrie. Şi o sevă uitată, un patriotism pe care îl credeai stins, începe din nou să-ţi pună în mişcare optimismul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un pui de Elveţie în Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 2294 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Un pui de Elveţie în Gura Humorului5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei