Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 nov 2011 - Anul XVI, nr. 279 (4877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 300 de revoluţionari protestează la Timişoara faţă de suspendarea indemnizaţiilor

Vineri, 25 Noiembrie 2011 (15:36:11)

Aproximativ 300 de persoane, membri ai unor asociaţii de revoluţionari, protestează, vineri după-amiază, în Piaţa Victoriei din Timişoara, cerând anularea legii prin care le sunt retrase indemnizaţiile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Manifestanţii s-au adunat, în jurul orei 14.00, în Piaţa Victoriei din Timişoara, afişând steaguri tricolore cu stema decupată şi pancarte pe care scrie: "Jos Guvernul Boc", "Anularea Legii 410/2011", "Azi în Timişoara, mâine în toată ţara" şi "Respect '89".

La miting participă aproximativ 300 de persoane, membri ai mai multor asociaţii de revoluţionari din Timişoara, dar şi din Lugoj, Arad, Caransebeş, Craiova şi Hunedoara.

Potrivit liderilor acestora, manifestaţia a fost organizată pentru sprijinirea celor opt revoluţionari şi urmaşi ai eroilor martiri de la Timişoara care se află de mai multe zile în greva foamei, cerând anularea Legii 410 din 2011, prin care le sunt retrase indemnizaţiile.

Unul dintre revoluţionarii aflaţi în greva foamei, Ioan Savu, care participă la miting, a declarat corespondentului MEDIAFAX că această acţiune nu are loc doar pentru binele revoluţionarilor.

"Ceea ce facem, facem pentru poporul român, nu pentru noi înşine. Dacă va fi bine pentru ceilalţi, va fi bine şi pentru noi. Aşteptăm de la preşedintele Traian Băsescu şi de la premierul Emil Boc să repare ceea ce au făcut", a declarat Ioan Savu.

El a precizat că, în timpul unei discuţii pe care greviştii au avut-o cu deputaţii PDL de Timiş, aceştia din urmă le-au spus că au votat din greşeală în favoarea Legii 410.

"Deputaţii PDL ne-au spus că nu au ştiut ce votează. În ultima clipă au primit un vraf de hârtii şi nu au avut timp să le citească. E posibil să fie aşa", a spus Savu.

Manifestanţii scandează "Timişoara, Timişoara", "Unitate", "Azi în Timişoara, mâine în toată ţara" şi "Jos Guvernul Boc".

Mitingul este autorizat şi este programat să se încheie în jurul orei 17.00, organizatorii spunând că vor să meargă să protesteze şi în faţa sediului PDL şi în faţa Prefecturii Timiş.

Opt revoluţionari din Timişoara au intrat în greva foamei, marţi, în semn de protest faţă de suspendarea în 2012 a indemnizaţiilor pentru luptătorii din revoluţie şi urmaşii eroilor martir.

Preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, declara, joi, că, în urma unei discuţii avute cu revoluţionarii aflaţi în greva foamei, deputaţii democrat-liberali din judeţ au decis să îi trimită o scrisoare premierului Emil Boc în care îi vor cere să fie reacordate drepturile băneşti ale revoluţionarilor.

Guvernul nu va acorda anul viitor cupoanele sociale abia introduse cu noua lege a educaţiei, destinate familiilor cu venituri reduse care au copii preşcolari, va sista indemnizaţiile pentru revoluţionari şi va limita reducerile de tarife şi gratuităţile la transport, relevă un document guvernamental.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 300 de revoluţionari protestează la Timişoara faţă de suspendarea indemnizaţiilor.
 Vizualizări articol: 665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 300 de revoluţionari protestează la Timişoara faţă de suspendarea indemnizaţiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei