Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 nov 2011 - Anul XVI, nr. 279 (4877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiune

Campanie pentru prevenirea transmiterii de HIV/SIDA, la Suceava şi Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Mondială de Luptă Anti-SIDA va fi marcată şi în acest an la Suceava. Sub denumirea „Ia-mă de mână, arată-mi că-ţi pasă”, tinerii voluntari ai Asociaţiei Red Ribbon Fălticeni şi prieteni ai acestora vor continua seria de manifestări privind marcarea Zilei Mondiale de Luptă Anti-SIDA, ce se sărbătoreşte pe 1 decembrie, printr-o campanie de informare privind prevenirea transmiterii infecţiei cu HIV.

Pe 28 noiembrie, 15 voluntari şi beneficiari din cadrul organizaţiei Red Ribbon Fălticeni vor distribui materiale informative – broşuri, pliante, prezervative dar şi fundiţe roşii ca simbol al solidarităţii cu persoanele afectate de HIV/SIDA. „Acţiunea va avea loc la ora 15:00, în parcul <Florea Vladimir>, de lângă Policlinica Suceava”, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Asociaţiei Red Ribbon Fălticeni, Dorina Vasile.

Acţiunea va continua apoi în centrul municipiului Fălticeni, mai exact în Piaţa Civică „Nada Florilor”, în jurul unei imense funde roşii încadrate de zeci de candele, tot roşii, cu acelaşi efectiv de voluntari şi materiale informative.

Potrivit Dorinei Vasile, „campania va continua până pe data de 10 decembrie, în locuri frecventate de tineri, baruri, cluburi, discoteci, terenuri de sport”.

În judeţul Suceava, potrivit evidenţelor Direcţiei de Sănătate Publică, figurează 186 de persoane seropozitive, dintre care 152 se află în tratament.

Cât privesc cazule noi din acest an, s-au înregistrat 14 noi pacienţi seropozitivi, dintre care trei au şi decedat, fiind depistaţi în faze terminale. În 2011 au decedat, până acum, şase persoane afectate de HIV/SIDA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie pentru prevenirea transmiterii de HIV/SIDA, la Suceava şi Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1149 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Campanie pentru prevenirea transmiterii de HIV/SIDA, la Suceava şi Fălticeni5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prezervativul - O solutie? trimis de
(25 nov 2011, 17:30:55
Eficienţa prezervativului: care să fie oare adevărul?
S-a stabilit posibilitatea infectării cu SIDA şi prin folosirea prezervativelor.

S-a constat că prezervativul are microfisuri cu diametrul între 5-50 microni iar virusul SIDA este mult mai mic (doar 0,1 microni).

Astfel, medicul ginecolog Prinz, din München, a stabilit prin calcule statistice că 100 bărbaţi infectaţi cu SIDA infectează anual 35 de femei, dacă aceştia utilizează în exclusivitate prezervativul.

Mulţi dintre cei infectaţi cu HIV nu sunt conştienţi de acest lucru, deoarece perioada medie de incubaţie a virusului este de 10 ani!

Spre deosebire de SIDA, care se transmite prin fluidele corpului, virusul papilomatos uman (HPV) este o boală cu transmitere sexuală care contactează prin contact intim direct (de la piele la piele). Virusul papilomatos uman este una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală din SUA. Câteva tipuri ale virusului papilomatos uman generează cel puţin 90% din cazurile de cancer cervical.

Cancerul cervical este pe locul doi în ce priveşte numărul deceselor de cancer în rândul femeilor din lumea întreagă. În fiecare an, aproape 5000 de femei din SUA mor de acest tip de cancer. (Consultanţi ştiinţifici: dr.med. Rudolf Ehmann - Elveţia, dr.med. Antun Lisec - Croaţia)

Să înţelegem că o viaţă curată până la căsătorie şi fidelitatea conjugală este cea mai sigură şi bună metodă de a evita orice fel de suferinţă trupească şi sufletească. Desigur este nevoie de mult curaj, credinţă dar nu este imposibil. Sunt atâtea exemple, atâţia tineri care ajung curaţi în faţa Altarului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei