Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 nov 2011 - Anul XVI, nr. 279 (4877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: Banii pentru cheltuielile şcolilor, securizaţi, primăriile îi pot folosi doar în acest scop

Vineri, 25 Noiembrie 2011 (17:03:03)

Banii pentru cheltuielile curente ale şcolilor au fost securizaţi astfel încât primăriile să-i folosescă doar în acest sens, fiind evitate situaţiile în care unităţile erau puse în situaţia de a nu-şi putea plăti căldura sau apa curentă, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX ministrul Educaţiei.

"Am făcut un mare pas înainte. Aşa cum se întâmplă cu banii de salarii, care nu pot fi folosiţi în alte scopuri, tot aşa va fi şi cu sumele pentru cheltuielile curente ale şcolilor", a spus ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

El a precizat că pentru 2012 este vorba de o suplimentare a bugetului cu un miliard de lei, sumă destinată cheltuielilor curente ale şcolilor.

Ministrul a mai spus că este vorba despre un cost standard al acestor cheltuieli, în care fiecare primărie trebuie să se încadreze.

"Primăriile trebuie să folosească banii primiţi de la bugetul de stat pentru cheltuielile curente ale şcolilor numai în acest sens. Este vorba despre un miliard de lei în plus", a adăugat ministrul Educaţiei.

Guvernul a aprobat, vineri, proiectul de buget pentru anul viitor, documentul urmând să fie transmis Parlamentului spre dezbatere şi adoptare.

La începutul acestei săptămâni, cursurile au fost întrerupte în mai multe şcoli din judeţul Teleorman. Cadrele didactice au refuzat să intre la cursuri, nemulţumite că nu şi-au primit salariile de aproape trei luni şi că facturile pentru energia electrică şi căldură ale şcolilor nu au fost achitate în această perioadă, din cauza faptului că prefectul judeţului Teleorman a atacat în contencios administrativ bugetele localităţilor respective.

Prefectura Teleorman a constatat nereguli la bugetele mai multor administraţii publice locale şi le-a atacat în contencios administrativ, acesta fiind motivul pentru care primăriile au ajuns în imposibilitatea de a mai efectua plăţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Banii pentru cheltuielile şcolilor, securizaţi, primăriile îi pot folosi doar în acest scop.
 Vizualizări articol: 623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: Banii pentru cheltuielile şcolilor, securizaţi, primăriile îi pot folosi doar în acest scop0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei