Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 oct 2011 - Anul XVI, nr. 235 (4833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul a respins OUG 53/2011 privind instituirea unor măsuri în domeniul gazelor naturale

Miercuri, 5 Octombrie 2011 (16:10:01)

Senatorii au respins, miercuri, o ordonanţă de urgenţă privind instituirea unor măsuri în domeniul gazelor naturale, care viza ca preţurile finale reglementate să rămână constante, timp de 9 luni, pentru consumatorii casnici şi producătorii de energie termică destinată consumului populaţiei.

Ordonanţa prevede că, prin derogare de la Legea gazelor, începând cu data de 1 iulie 2011, "pentru consumatorii casnici şi producătorii de energie termică, numai pentru cantitatea de gaze naturale utilizată la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice destinată consumului populaţiei, furnizarea gazelor naturale se realizează în condiţiile stabilirii pentru o perioadă de nouă luni, a unei structuri de amestec import-intern, în care ponderea cantităţilor de gaze naturale din import în amestecul lunar de gaze naturale să fie astfel stabilită încât, pentru consumatorii menţionaţi, în perioada respectivă, preţurile finale reglementate să rămână constante".

Potrivit expunerii de motive, actul normativ viza instituirea unor mecanisme de protecţie a consumatorului casnic şi a producătorilor de energie termică, pentru cantitatea de gaze naturale utilizată la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice, destinată consumului populaţiei.

Comisia de specialitate a propus raport de admitere a ordonanţei de urgenţă, însă acesta a fost respins de plen, fiind înregistrate 47 de voturi "împotrivă" şi 46 "pentru".

Proiectul de lege privind aprobarea OUG 53/2011 pentru instituirea unor măsuri în domeniul gazelor naturale a fost dezbătut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată. Ordonanţa de urgenţă urmează să fie transmisă Camerei Deputaţilor, care este for decizional. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul a respins OUG 53/2011 privind instituirea unor măsuri în domeniul gazelor naturale.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul a respins OUG 53/2011 privind instituirea unor măsuri în domeniul gazelor naturale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei