Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 aug 2011 - Anul XVI, nr. 203 (4801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Videanu a blocat nouă luni valorificarea certificatelor de emisii de carbon

Luni, 29 August 2011 (14:40:16)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că în 2009, când era membru al guvernului PDL-PSD, ministrul Adriean Videanu ar fi blocat timp de nouă luni valorificarea certificatelor de emisii de carbon.

Ponta a spus că, la acea vreme, certificatele erau cotate la trei miliarde de euro, valoarea lor pe piaţă fiind, acum, de aproximativ 1,5 miliarde euro.

"Deoarece la Ministerul Mediului nu era niciun ministru PDL, Adriean Videanu aproape la fiecare şedinţă de Guvern bloca valorificarea certificatelor. (...) Vina este exclusiv a PDL şi a lui Adriean Videanu pentru faptul că România a pierdut trei miliarde de euro, la cât erau evaluate atunci certificatele, şi trebuie să-şi asume că au făcut un prejudiciu bugetului României, din cauza lăcomiei unui membru important al PDL, Adriean Videanu", a afirmat preşedintele PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că, prin suspendarea de la tranzacţionarea certificatelor de emisii de carbon, România a pierdut "1,2 miliarde în preţurile de azi", pentru că "oamenii politici au fost laşi".

"De ce credeţi că România a fost suspendată de la tranzacţionarea certificatelor de CO2? România a pierdut 1,2 miliarde în preţul de azi, având certificate de vânzare de circa 3 miliarde în preţul din 2008. De ce? Pentru că oamenii politici au fost laşi, pentru că oamenii politici s-au certat - Mediul cu Economia şi aşa mai departe. România a pierdut", a declarat Traian Băsescu.

România a fost suspendată de la tranzacţionarea certificatelor de emisii de carbon, decizia finală a Comitetului de Conformare a Protocolului de la Kyoto, care confirmă concluziile preliminare din 8 iulie, fiind în vigoare până la rezolvarea neconformităţilor identificate.

Decizia finală confirmă suspendarea eligibilităţii României de a participa la mecanismele flexibile în baza articolelor 6, 12 şi 17 ale Protocolului de la Kyoto, până la rezolvarea neconformităţilor identificate. Suspendarea eligibilităţii a intrat în vigoare la comunicarea deciziei.

România a luat act de decizia finală a Comitetului de Conformare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Videanu a blocat nouă luni valorificarea certificatelor de emisii de carbon.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Videanu a blocat nouă luni valorificarea certificatelor de emisii de carbon0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei