Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 aug 2011 - Anul XVI, nr. 203 (4801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proba scrisă la română

Candidaţii la bac din judeţ dau primul examen supravegheat cu camere video

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidaţii de la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an încep astăzi seria examenelor scrise cu prima probă, cea la limba şi literatura română. Pentru prima dată în istoria examenelor de bacalaureat din judeţul Suceava, candidaţii vor fi supravegheaţi nu numai de către profesorii din clase, ci şi de câte două camere video montate în fiecare sală de examen.

Montarea camerelor s-a făcut pe ultima sută de metri, săptămâna trecută, iar reprezentanţii IŞJ Suceava spun ca „decizia de montare a camerelor video s-a făcut la recomandarea Ministerului Educaţiei”. Astfel, toate primăriile din localităţile în care se susţine examenul de bacalaureat au fost nevoite să achiziţioneze şi să monteze aceste dispozitive de supraveghere. Acest lucru a intrat în atribuţiile primăriilor deoarece unităţile de învăţământ sunt în administrarea lor.

Bacalaureatul se dă în opt centre de evaluare, respectiv Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, toate din municipiul Suceava, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Grupul Şcolar „Ion Nistor” Vicovu de Sus şi Colegiul Tehnic „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

Toate lucrările candidaţilor vor fi corectate într-un singur centru de evaluare, respectiv la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 din Suceava.

 

Aproape 2.500 de candidaţi înscrişi la bac în această sesiune

Numărul absolvenţilor suceveni înscrişi la bacalaureatul de toamnă este mai mare decât cel al candidaţilor respinşi în prima sesiune a examenului maturităţii. La prima sesiune de bacalaureat au fost respinşi 2.412 candidaţi, iar pentru bacalaureatul de toamnă s-au înscris 2.467 de absolvenţi de liceu.

Faţă de anul trecut, la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat numărul candidaţilor din acest an este dublu, având în vedere că la sesiunea din august 2010 a bacalaureatului au fost înscrişi 1.229 de absolvenţi de liceu. Numărul mare al candidaţilor din acest an este determinat şi de procentul scăzut de promovabilitate din prima sesiune a examenului. Numai 66% din absolvenţii de liceu care au susţinut bacalaureatul în acest an au reuşit să ia examenul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidaţii la bac din judeţ dau primul examen supravegheat cu camere video.
 Vizualizări articol: 1442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Candidaţii la bac din judeţ dau primul examen supravegheat cu camere video4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   . trimis de
(29 aug 2011, 13:26:05
dar nu ii opreste nimeni sa dea spaga la corector lol
2.   Camera ... de garda trimis de
(29 aug 2011, 15:19:02
Nu reusesc sa inteleg la ce ajuta camera video ... Ma tot muncesc sa aflu cum se poate ca o camera video care inregistreaza un fisier pe un computer, fisier care nu va fi vazut de catre nimeni, poate sa-l determine pe "candidat" sa nu copie. Singura explicatie logica mi se pare ca este cam asa: profesorul supraveghetor nu va mai tolera elevul daca il vede copiind fiindca se teme ca nu cumva cineva sa se uite pe film si sa surprinda ulterior faza. Prin montarea acestor camere conducerile tuturor unitatilor de invatamant au acceptat ca toti profesorii sunt hoti si spagari, si ca fara aceste camere elevii vor da spaga si vor si lasati sa copie. Dar ce ne facem cu aceiasi profesori care pun note pe teze, pun note cand asculta elevii, etc. Punem camere video si inregistram tot ce se intampla in scoala permanent ? Mi se pare absolut jenant, iar banuiala ca toti sunt hoti cred ca este inacceptabila pentru secolul XI. Ceausescu facea la fel - ne asculta pe toti, ca nu cumva sa ne vina cine stie ce idei. Care e diferenta fata de situatia de acum ?
2.1  RE: Camera ... de garda trimis de
(29 aug 2011, 15:39:35
numai pe prostoi şi şpăgari îi deranjează camerele. pe cei pregătiţi şi corecţi îi doare undeva de camere. când se afişează rezultatele se constată procetajele cu categoriile enumerate mai sus. or mai fi exceţii care nu fac decât să întărească regula.
2.2  RE: Camera ... de garda trimis de
(29 aug 2011, 19:11:52
Nu ai inteles nimic din ce am spus. Stai jos, ai 4 !
2.3  RE: Camera ... de garda trimis de
(30 aug 2011, 08:24:44
ba am înţeles foarte bine, dar se pare că ori faci parte dintre prostoi ori ai o progenitură încadrată la această categorie. în condiţiile în care la facultăţi se face admiterea pe baza notei de la bac şi nu pe bază de examen, normal că e cazul ca acest examen să fie strict supravegheat. faza cu nea nicu las-o cum a picat. ai senzaţia că statul plăteşte o armată de oameni să supravegheze populaţia?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei