Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 aug 2011 - Anul XVI, nr. 203 (4801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Zece trucuri pentru scăderea nivelului de colesterol

Ce faci dacă eşti o persoană gurmandă, dar ai un nivel ridicat al colesterolului? Specialiştii în nutriţie prezintă zece trucuri care pot fi aplicate în bucătărie, la magazin şi la restaurant.

 

În bucătărie

Folosiţi mai degrabă o margarină de bună calitate în locul untului. Persoanele care suferă din cauza unui nivel ridicat al colesterolului rău (lipoproteine cu densitate mică/ LDL) trebuie să evite grăsimile saturate de origine animală - brânzeturi, mezeluri, smântână, unt. Diminuarea consumului acestora duce la scăderea nivelului de colesterol rău. Atenţie, însă: nu toate margarinele sunt de calitate, ele trebuie să conţină grăsimi saturate în proporţie de maximum 17%, informează linternaute.fr.

Deşi este de preferat untului, uleiul este un aliment gras şi plin de calorii, deci nu faceţi abuz. Pentru gătit folosiţi uleiurile de origine vegetală, de preferat cele de măsline, soia, floarea soarelui, rapiţă. Evitaţi uleiul de palmier, care, deşi este de origine vegetală, conţine acizi graşi saturaţi (grăsimi rele) în proporţie de 50%, spre deosebire de celelalte uleiuri (5% - 15%).

În cămară ar trebui să aveţi mereu câteva conserve cu ton, macrou, anşoa, sardine - aceşti peşti conţin grăsimi bune, mai ales Omega 3, benefic pentru aparatul cardiovascular. Sunt practice pentru persoanele care nu au timp să gătească, dar sunt şi economice şi delicioase acompaniate de o salată.

Gătiţi fără grăsimi. Deşi legumele sau carnea sunt delicioase preparate cu unt sau smântână, există numeroase moduri de a prepara bucatele astfel încât să fie uşoare şi să încânte papilele gustative. Legumele se pot găti pe baie de aburi, înnăbuşit, la cuptor, fără grăsimi. Acestea se pot carameliza ulterior într-o tigaie antiaderentă şi orna cu felii de lămâie, piper, usturoi, ierburi fine, condimente.

 

La magazin

Produsele lactate sunt foarte bogate în grăsimi rele. Pentru un aport regulat de calciu, se recomandă laptele şi produsele lactate degresate şi semidegresate. În ceea ce priveşte iaurturile, cele greceşti sunt foarte grase, fiind recomandate iaurturile cu 0% grăsimi. Ideal ar fi ca grăsimile saturate să nu depăşească 2%.

Produsele alimentare aflate la reduceri nu sunt întodeauna mai puţin bune pentru sănătate. Trebuie să învăţaţi să citiţi etichetele, la început va fi destul de dificil, dar cu timpul poate deveni o bună practică. La ce trebuie să fiţi atenţi: procentul total de grăsimi - maximum 2% materii grase; produsul nu trebuie să conţină ulei de palmier sau grăsimi hidrogenate. De asemenea, evitaţi să cumpăraţi mâncare gătită, de obicei conţine multe grăsimi şi sare în exces.

Evitaţi raionul de dulciuri - pain au chocolat, prăjituri, ciocolate, creme tartinabile, biscuiţi etc., în general sunt pline de grăsimi, mai ales de grăsimi ascunse. Cele mai nocive sunt grăsimile hidrogenate (de ex., ulei de palmier hidrogenat). Hidrogenarea este un procedeu industrial care are ca scop creşterea consistenţei uleiurilor şi a termenului de valabilitate. Compoziţia grăsimilor dintr-un ulei parţial hidrogenat nu este aceeaşi cu cea a unui ulei presat la rece.

 

La restaurant

Dacă mâncaţi frecvent la restaurant sau la cantină, faceţi-vă un obicei din a comanda peşte - ideal, de două trei ori pe săptămână. Conţine grăsimi bune, spre deosebire de carnea roşie, şi cel mai adesea este acompaniat de legume sau orez, deci nu are multe calorii.

Faceţi modificări ale platourilor în funcţie de nevoile dumneavoastră. Deşi poate fi tentant, ieftin şi servit repede, felul zilei ar putea să nu fie o bună opţiune. Evitaţi să comandaţi cartofi prăjiţi - pot fi înlocuiţi, de exemplu, cu fasole verde sau cu o salată verde - şi carne roşie.

 

Plimbarea pentru o bună digestie

Plimbările sau exerciţiile de rezistenţă sunt la fel de importante ca regimul alimentar pentru scăderea nivelului de colesterol rău. În plus, mişcarea este benefică pentru prevenirea creşterii în greutate, a diabetului, a maladiilor cardiovasculare etc. Este recomandată efectuarea unor exerciţii fizice de intensitate moderată zilnic, timp de măcar un sfert de oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece trucuri pentru scăderea nivelului de colesterol.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Zece trucuri pentru scăderea nivelului de colesterol3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RECOMANDARE trimis de
(29 aug 2011, 21:18:37
LIPSESTE ,,TRUCUL'' CEL MAI IMPORTANT! MAI GHICITI.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei