Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 aug 2011 - Anul XVI, nr. 203 (4801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL susţine Guvernul în decizia de a retrage subvenţia şi de a păstra ajutorul pentru încălzire

Luni, 29 August 2011 (16:15:04)

PDL susţine Guvernul în decizia de a retrage subvenţia de încălzire şi de a păstra ajutorul pentru încălzire, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Sever Voinescu, precizând că este o decizie corectă.

"PDL susţine Guvernul în decizia de a retrage subvenţia de încălzire şi de a păstra ajutorul pentru încălzire (...) Este o decizie corectă pentru că opreşte sistemul de 20 de ani în care erau situaţii unde un şomer era sprijinit de stat pentru facturi la încălzire în aceeaşi măsură în care era sprijinit, să zicem, Dan Voiculescu", a afirmat Sever Voinescu.

El a spus că era "o notă de incorectitudine" şi a explicat că există o diferenţă între subvenţie şi ajutorul de încălzire şi PDL se aştepta ca "opoziţia să o ştie".

Voinescu a explicat că subvenţia este o sumă de bani care se acordă la preţul agentului termic, iar ajutorul este o sumă de bani cu care Guvernul sprijină persoanele aflate în dificultate.

"Ne-am fi aşteptat ca socialiştii să aprobe măsura Guvernului, dar incompetenţa îi face să nu înţeleagă această diferenţă", a adăugat liderul PDL.

El a mai spus că faptului că statul retrage subvenţia face posibil ca ajutorul pentru încălzire să fie "în cadru mai generos", arătând că suma alocată în acest sens creşte de la 120 de milioane lei anul trecut la 345 de milioane lei.

Voinescu a adăugat că se măreşte de la 615 lei la 786 lei pe membru de familie şi plafonul de venituri pentru cei care vor beneficia de ajutor de încălzire.

Aceste măsuri îi vizează pe cetăţeni care primesc serviciile de la CET-uri, iar pentru cetăţenii care au centrale proprii sau se încălzesc cu cărbune situaţie nu se schimbă.

Sever Voinescu a arătat că problema principală este a CET-urilor care sunt "adevăraţi coloşi de aerierate". "Până când aceste centrale nu se retehnologizează nu se poate realiza un sistem cu adevărat eficient", a adăugat Voinescu. El a spus că CET-urile sunt în administrarea primăriilor, iar 70% dintre cele mai ineficiente se află în localităţile care au primari de la USL.

El a respins acuzaţiile opoziţiei potrivit cărora banii pentru încălzire ar ajunge la primăriile PDL nu şi la primăriile PSD, arătând că acest lucru este "o prostie".

Potrivit lui Sever Voinescu Guvernul are programe foarte generoase pentru reabilitarea termică a blocurilor, arătând că acestea merg până la garantarea 100% a creditelor făcute la bănci de cetăţeni în acest scop.

Primăriile au posibilitatea legală să acopere integral costurile acestei operaţiuni, a mai spus Voinescu.

Co-preşedintele USL, Victor Ponta, a declarat, luni, că eliminarea de către Guvern a subvenţiei la încălzire este o măsură strict politică, prin care puterea atacă primarii PNL şi PSD din oraşe.

Ponta a afirmat că soluţia adoptată de Guvernul Boc în privinţa subvenţiei la încălzire, prin transformarea în ajutoare sociale, este total politică.

Numărul beneficiarilor de subvenţie la căldură va creşte, iar plafonul pentru care acestea se vor acorda va fi majorat şi el, autorităţile locale urmând să decidă dacă să acorde în continuare ajutoarele la încălzire în cuantumul stabilit, a spus, duminică, ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu.

Lăzăroiu a explicat că Guvernul va elimina subvenţia de la bugetul de stat de 350 de milioane de lei, fiind păstrată doar suma de 120 de milioane de lei care reprezintă ajutoarele la încălzire pentru persoane vulnerabile.

Ministrul însă nu a putut garanta că persoanele vulnerabile vor plăti la fel ca anul trecut, dacă autorităţile locale vor acorda în continuare ajutoarele de încălzire în cuantumul stabilit, precizând că primăriile nu sunt obligate să mai acorde aceste subvenţii.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL susţine Guvernul în decizia de a retrage subvenţia şi de a păstra ajutorul pentru încălzire.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL susţine Guvernul în decizia de a retrage subvenţia şi de a păstra ajutorul pentru încălzire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei