Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 aug 2011 - Anul XVI, nr. 203 (4801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Eliminarea subvenţiei la încălzire, atac la primăriile USL

Luni, 29 August 2011 (13:51:12)

Co-preşedintele USL, Victor Ponta, a declarat, luni, că eliminarea de către Guvern a subvenţiei la încălzire este o măsură strict politică, prin care puterea atacă primarii PNL şi PSD din oraşe.

Ponta a afirmat că soluţia adoptată de Guvernul Boc în privinţa subvenţiei la încălzire, prin transformarea în ajutoare sociale, este total politică.

"Primarii USL se vor trezi în imposibilitatea de a asigura plata încălzirii şi a apei calde, în timp ce, pe ocolite, primarii PDL, cum este cazul la Arad şi la Braşov, vor primi bani de la bugetul de stat. Guvernul Boc foloseşte o măsură care ar trebui să fie generală, ca un nou element de luptă pentru alegerile locale de la anul, este o distrugere şi sancţionare a oraşelor conduse de primari PSD şi PNL", a spus preşedintele PSD.

Ponta a spus că prin transformarea subvenţiei în ajutor social mai mult de un milion de familii nu vor mai beneficia de sumele respective.

"Pentru primarii PSD şi PNL se vor face dosare penale înainte de alegeri, că au fraudat ajutoarele sociale, cum a spus Sebastian Lăzăroiu, probabil ca să treacă la putere, iar pentru primarii PDL se vor da bani în plus de la bugetul de stat", a declarat el.

La rândul său, primarul PSD din Iaşi, Gheorghe Nichita, a explicat că, prin eliminarea subvenţiei la plata gigacaloriei, administraţiile locale vor putea asigura un tarif mai mic al gigacaloriei pentru utilizatorii casnici doar în măsura în care vor primi din partea Guvernului fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale.

El a afirmat că, prin redirecţionarea banilor de la bugetul de stat, Guvernul ajută indirect primăriile conduse de PDL, un exemplu fiind faptul că Primăria Cluj-Napoca a primit în acest an un miliard de lei în plus, faţă de anul trecut, din bugetul de stat, în timp ce Primăria Iaşi a primit, faţă de anul trecut, o sumă cu 900 milioane mai mică.

Nichita a mai spus că primarii oraşelor se vor întâlni, luni, cu ministrul Sebastian Lăzăroiu, pentru o nouă discuţie despre modalitatea subvenţionării gigacaloriei.

Ponta a precizat că liderii USL vor discuta şi cu primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, şi cu consilierii generali situaţia subvenţiei în Capitală.

"Dacă acesta este modul prin care Guvernul a decis să îi pedepsească pe bucureşteni sau pe ieşeni pentru opţiunea lor politică, este cel mai grav gest politic luat de noul ministru al Muncii", a mai spus Ponta.

Numărul beneficiarilor de subvenţie la căldură va creşte, iar plafonul pentru care acestea se vor acorda va fi majorat şi el, autorităţile locale urmând să decidă dacă să acorde în continuare ajutoarele la încălzire în cuantumul stabilit, a spus, duminică, ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu.

Lăzăroiu a explicat că Guvernul va elimina subvenţia de la bugetul de stat de 350 de milioane de lei, fiind păstrată doar suma de 120 de milioane de lei care reprezintă ajutoarele la încălzire pentru persoane vulnerabile.

Ministrul însă nu a putut garanta că persoanele vulnerabile vor plăti la fel ca anul trecut, dacă autorităţile locale vor acorda în continuare ajutoarele de încălzire în cuantumul stabilit, precizând că primăriile nu sunt obligate să mai acorde aceste subvenţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Eliminarea subvenţiei la încălzire, atac la primăriile USL.
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Eliminarea subvenţiei la încălzire, atac la primăriile USL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei