Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iun 2011 - Anul XVI, nr. 131 (4729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Flutur: Conducerea PDL, mandatată să discute în coaliţie o lege pentru reorganizarea administrativă

Luni, 6 Iunie 2011 (15:04:59)

Conducerea PDL a fost mandatată să discute cu partidele din coaliţie pentru elaborarea unui proiect de act normativ pentru reorganizarea administrativ-teritorială a ţării, a declarat, luni, după şedinţa BPN, liderul PDL Gheorghe Flutur.

El a spus, după BPN, că actuala organizare a ţării datează din 1968, iar România are ca prioritate, în prezent, prioritate accelerarea absorbţiei fondurilor europene.

"În BPN s-a discutat şi votat mandatarea conducerii PDL pentru a purta discuţii cu partidele din coaliţie privind reorganizarea administrativ-teritorială, criterii de eficienţă şi de apropiere de cetăţeni. Mandatul este pentru elaborarea unei strategii şi a unui proiect de act normativ privind organizarea administrativ-teritorială", a spus Flutur.

El a precizat că reorganizarea teritorială va merge pe respectarea prevederilor din actuala Constituţie şi PDL va vedea, după dicuţiile cu partenerii de la guvernare, care este cea mai bună formă de a atingere a scopurilor.

Întrebat dacă judeţele Mureş-Harghita-Covansa ar trebui să devină o singură regiune, aşa cum solicită UDMR, Flutur a evitat să răspundă: "Discutăm cu aliaţii, toate la timpul lor".

Flutur a menţionat că se doreşte ca tema legată de reorganizarea administrativă a ţării să se discute în următoarele zile, iar legea să fie elaborată cât mai repede.

Întrebat dacă PDL se va consulta cu şeful statului pe acest subiect, Flutur a răspuns pozitiv. "Categoric da, este vorba despre parteneriatul nostru cu şeful statului", a spus Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Conducerea PDL, mandatată să discute în coaliţie o lege pentru reorganizarea administrativă.
 Vizualizări articol: 429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: Conducerea PDL, mandatată să discute în coaliţie o lege pentru reorganizarea administrativă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei