Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2011 - Anul XVI, nr. 73 (4671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii Sanitas Iaşi cer demiterea lui Marius Petcu din funcţia de preşedinte al sindicatului

Marţi, 29 Martie 2011 (17:20:47)

Sindicaliştii Sanitas Iaşi solicită convocarea conducerii federaţiei, care să ia în discuţie demiterea lui Marius Petcu din funcţia de preşedinte al Sanitas şi organizarea unui congres extraordinar pentru alegerea unei noi conduceri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul Sanitas Iaşi, Viorel Tănase, a declarat presei că marţi a avut loc şedinţa Consiliului Judeţean Sanitas Iaşi, unde s-a discutat situaţia de la vârful federaţiei în urma acuzaţiilor de corupţie aduse liderului sindicatului, Matius Petcu.

"Sanitas Iaşi cere convocarea de urgenţă a Biroului Executiv şi a Consiliului Naţional pentru a lua în discuţie demiterea lui Marius Petcu din funcţia de preşedinte şi a soţiei acestuia, Claudia Petcu, din funcţia de secretar general. Toţi cei 34 de membri ai conducerii Sanitas Iaşi solicită clarificarea situaţiei conducerii federaţiei", a declarat liderul Sanitas Iaşi, Viorel Tănase.

El a mai spus că se impune convocarea unui congres etraordinar al Sanitas pentru alegerea unei noi conduceri.

"Cerem adoptarea unor astfel de măsuri, după prejudicierea gravă adusă Federaţiei Sanitas. Nu am făcut altceva decât să ascultăm şi să respectăm dorinţele oamenilor din Sanitas Iaşi", a afirmat Viorel Tănase.

El a mai spus că o altă propunere a Sanitas Iaşi vizează reducerea cuantumului cotizaţiilor percepute filialelor judeţene, de la 25 la 5 la sută.

În 24 martie, liderul CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a fost prins luând mită 40.000 de euro, o parte din banii ceruţi omului de afaceri Petre Scrieciu pentru ca firma acestuia să execute lucrările la un centru pentru sindicate din Snagov.

Petcu a fost reţinut atunci de procurorii anticorupţie, însă Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 25 martie, că liderul sindical poate fi cercetat în libertate, impunând în cazul lui măsura interdicţiei de a părăsi ţara, plus o serie de alte obligaţii. El a fost eliberat vineri noapte din arestul Direcţiei de Cercetări Penale.

Decizia a fost contestată de procurorii anticorupţie la instanţa supremă, care a stabilit ca recursul să fie dezbătut joi.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, în perioada anilor 2009-2010, Marius Grigore Petcu, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, a primit de la directorul unei societăţi comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentând circa 20 la sută din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de execuţie lucrări.

Contractul are ca obiect executarea obiectivului "Centrul de educaţie, perfecţionare şi recreere - Snagov", preţul negociat al contractului fiind de 9.234.570 de lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 de lei, fără TVA, notează procurorii DNA.

De asemenea, în 1 februarie 2011, Marius Petcu a primit, prin intermediar, un imobil tip vilă situat în staţiunea Predeal în valoare de circa 200.000 euro.

"Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare", mai arată procurorii anticorupţie.

Cei 40.000 de euro primiţi de Petcu în 24 martie, când a fost prins în flagrant delict, reprezentau tranşele aferente lunilor ianuarie şi februarie 2011. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii Sanitas Iaşi cer demiterea lui Marius Petcu din funcţia de preşedinte al sindicatului.
 Vizualizări articol: 415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii Sanitas Iaşi cer demiterea lui Marius Petcu din funcţia de preşedinte al sindicatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei