Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2011 - Anul XVI, nr. 73 (4671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc către primii călători străini ajunşi la noul terminal Otopeni: "Bine aţi venit acasă! "

Marţi, 29 Martie 2011 (14:54:28)

Primii călători aşteptaţi la noul terminal al Aeroportului Otopeni, printre care şi europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, au primit un certificat de primi pasageri care au folosit noua facilitate şi au fost întâmpinaţi de premierul Boc cu urarea "Bine aţi venit acasă", deşi printre ei erau şi străini

Premierul Emil Boc a participat, marţi, împreună cu miniştrii Transporturilor şi Internelor, la inaugurarea celui de-al doilea terminal pentru călători al Aeroportului Henri Coandă-Otopeni, iar prima aeronavă sosită la acest punct a fost o cursă Tarom Bucureşti-Bruxelles.

Pasagerii acestei curse, printre care şi europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, au primit la sosire un atestat care certifică faptul că au fost primii călători care au folosit noul terminal şi au fost întâmpinaţi de premierul Emil Boc cu urarea "Bine aţi venit acasă", deşi printre aceştia erau şi cetăţeni străini.

Construcţia noului terminal, cu o suprafaţă de 16.600 metri pătraţi şi 24 de porţi de îmbarcare, a presupus o investiţie de 60 milioane euro, finanţarea fiind asigurată din sursele proprii ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti şi din credite interne.

Terminalul a fost proiectat pentru a răspunde şi cerinţelor impuse de aderarea României la Spaţiul Schengen, iar numărul pasarelelor de îmbarcare/debarcare a crescut de la 5 la 14 unităţi.

Noul terminal face parte din faza a III-a a programului de modernizare a aeroportului, care la finalizare va creşte capacitatea de prelucrare a pasagerilor de la 4,5 milioane în prezent la 6 milioane pasageri pe an. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc către primii călători străini ajunşi la noul terminal Otopeni: "Bine aţi venit acasă! ".
 Vizualizări articol: 372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc către primii călători străini ajunşi la noul terminal Otopeni: "Bine aţi venit acasă! "0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei