Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2011 - Anul XVI, nr. 73 (4671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MFP va folosi instrumente financiare derivate pentru a limita riscul valutar şi riscul de dobândă

Marţi, 29 Martie 2011 (15:54:51)

MFP va utiliza în perioada următoare instrumente financiare derivate pentru protejarea împortiva riscului de curs valutar şi riscului de dobândă, mai ales că indicii de referinţă pe pieţele internaţionale (LIBOR şi Euribor) sunt la valori minime istorice.

"Până la sfârşitul lunii iunie 2011 se va elabora legislaţia necesară ca să permită MFP încheierea de contracte ISDA (International Swaps and Derivatives Association -n.r.) cu principalele instituţii financiare internaţionale, astfel încât prin utilizarea instrumentelor financiare derivate (swap valutar, swap de rată de dobândă) să fie limitate/reduse riscurile aferente portofoliului de datorie (...) Ca şi în cazul obiectivului de reducere a riscului valutar, limitarea riscului de rată de dobândă se poate realiza, pe de o parte prin contractarea de împrumuturi noi cu rată fixă de dobândă, dar şi printr-un management activ al riscurilor, respectiv prin utilizarea de instrumente financiare derivate (swap de rată de dobândă prin care datoria cu rată variabilă să fie preschimbată în datorie cu dobândă fixă)", se arată în Strategia de administrare a datoriei publice guvernamentale 2011-2013, elaborată de Ministerul Finanţelor şi aprobată miercuri de Guvern.

Pentru datoria denominată în lei, MFP are în vedere utilizarea emisiunilor de obligaţiuni de tip banchmark, cu cupon fix, iar pentru datoria în valută, a emisiunilor de obligaţiuni pe pieţele externe de capital şi a împrumuturilor de la insitutţiile financiare internaţionale cu rată fixă de dobândă.

"Ţinând cont că ratele dobânzilor de referinţă se află la nivele minime istorice, împrumuturile cu dobândă variabilă vor avea asociate costuri mai mari de dobândă, în condiţiile în care ratele dobânzilor Euribor şi LIBOR cel mai probabil vor creşte în perioada acoperită de strategie", se mai spune în document.

De asemenea, MFP are în vedere, pentru a creşte maturitatea portofoliului de datorie şi a reduce riscul de refinanţare oportunitatea reluării emisiunilor de titluri indexate cu rata inflaţiei, care să reprezinte şi un semnal pentru investitori privind aşteptările dezinflaţioniste.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MFP va folosi instrumente financiare derivate pentru a limita riscul valutar şi riscul de dobândă.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MFP va folosi instrumente financiare derivate pentru a limita riscul valutar şi riscul de dobândă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei