Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 feb 2011 - Anul XVI, nr. 46 (4644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Olaru: În dosarul Hidroelectrica a fost finalizată expertiza, prejudiciul e de peste 100 mil. euro

Vineri, 25 Februarie 2011 (17:32:13)

Şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Codruţ Olaru, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în dosarul Hidroelectrica a fost finalizată expertiza, el răspunzând unei întrebări referitoare la stadiul anchetei în acest caz.

"Am finalizat expertiza. Suntem în procedură de aducere la cunoştinţă către învinuiţi a concluziilor expertizei", a spus procurorul şef Olaru, refuzând să dea detalii.

Întrebat insistent de jurnalişti care este prejudiciul din cazul Hidroelectrica, procurorul şef Codruţ Olaru a spus că "este unul considerabil". "Având în vedere că este vorba de infracţiuni de subminarea economiei naţionale", a adăugat Olaru, care, într-un final, a spus că prejudiciul este de peste o sută de milioane de euro.

În dosarul Hidroelectrica, fostul ministru al Economiei, Codruţ Şereş, este acuzat de procurorii DIICOT că ar fi ascuns activităţile ilegale ale conducerii societăţii, că nu ar fi sesizat autorităţile referitor la aceste fapte şi că nu ar fi luat măsurile impuse de funcţia ministerială. Prin aceste activităţi, Şereş ar fi periclitat Sistemul Energetic Naţional şi, în consecinţă, ar fi subminat economia naţională, susţin procurorii.

Procurorii susţin că, în calitate de ministru al Economiei, Codruţ Şereş ar fi sprijinit, în 2006, asociaţia constituită în 2002 de către persoanele aflate la conducerea SC Hidroeletrica SA.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus, în 3 aprilie 2007, începerea urmăririi penale faţă de Şereş şi faţă de alte opt persoane din conducerea SC Hidroelectrica SA şi a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), rezoluţia fiindu-le adusă la cunoştinţă în perioada 11 - 13 aprilie 2007.

Scopul asociaţiei ar fi constat în reorientarea activităţii SC Hidroelectrica SA pentru facilitarea unor societăţi comerciale private în scopul obţinerii de contracte de furnizare de energie electrică în mod preferenţial care ar fi condus la obţinerea de foloase injuste, respectiv satisfacerea unor inetrese de grup, potrivit procurorilor.

Membrii grupului sunt acuzaţi că ar fi încheiat contracte de retehnologizare a unor grupuri hidroenergetice la preţuri supraevaluate, că nu ar fi activat clauza de forţă majoră în situaţii de calamităţi naturale pentru contracte de furnizare a energiei electrice, că ar fi cauzat prejudicii prin vânzarea către unele firme private la preţuri mici a energiei cumpărate cu preţuri mari de la anumiţi furnizori şi că ar fi încheiat anumite contracte cu încălcarea unor dispoziţii legale.

Prejudiciul estimat de anchetatori, notat în 2007 în rezoluţia DIICOT, se ridica la 400 de milioane de euro.

Senatul a aprobat, în 26 august 2008, cererile de începere a urmăririi penale a senatorului PC Codruţ Şereş în dosarele "Electrica Sud" şi "Hidroelectrica".  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olaru: În dosarul Hidroelectrica a fost finalizată expertiza, prejudiciul e de peste 100 mil. euro.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olaru: În dosarul Hidroelectrica a fost finalizată expertiza, prejudiciul e de peste 100 mil. euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei