Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 feb 2011 - Anul XVI, nr. 46 (4644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Experienţe inedite

Se caută voluntari pentru mers la puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sucevenii pot ajunge la puşcărie nu doar în vizită la rude sau pentru a-şi ispăşi vreo pedeapsă, ci şi în calitate de voluntari. Invitaţia a fost făcută ieri, şi nu oriunde, ci dintr-o sală a Tribunalului Suceava plină până la refuz, în special cu tineri. Cristina Livadaru, director adjunct al Penitenciarului Botoşani, a prezentat şi condiţiile în care sunt acceptaţi voluntarii şi a trasat şi câteva linii ale viitoarei lor activităţi.

„În general îşi poate depune CV-ul pentru a deveni voluntar orice persoană, inclusiv cele care au suferit o condamnare. Pentru cei cu rude în Penitenciar este un mic handicap, având în vedere că s-ar putea crea o serie de legături mai puţin normale”, a explicat Cristina Livadaru.

Printre activităţile din spatele gratiilor, voluntarii vor avea parte şi de discuţii cu deţinuţii, în ceea ce se doreşte o acţiune de „îndreptare a păcătoşilor” cu scopul de a reveni în societate cu şanse reale de reintegrare.

Aceasta a precizat că programul se va derula pe întreg parcursul anului, iar selecţia se va realiza periodic, în final urmând să se tragă linie pentru a se stabili utilitatea proiectului.

Programul implementat de Penitenciarul Botoşani face parte dintr-un plan mai amplu şi se referă la creşterea şanselor de incluziune socială a persoanelor aflate în detenţie, printr-o mai bună educaţie, informare a societăţii şi îmbunătăţirea activităţilor în penitenciar. Responsabilii acestui proiect au dezvăluit că este vorba de un model portughez, iar selecţia voluntarilor se va realiza în judeţele Suceava şi Botoşani, cu ajutorul mass-media.

La finalul prezentării de la Tribunalul Suceava, în holul instanţei a avut loc vernisajul unei expoziţii ai cărei autori principali au fost deţinuţii. Expoziţia cu vânzare a fost „garnisită” cu tablouri pe pânză, icoane pe lemn, felicitări şi mărţişoare. Pentru deţinuţii din Penitenciarul Botoşani a fost prima expoziţie din acest an, dar până la finele anului vor urma şi alte evenimente similare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se caută voluntari pentru mers la puşcărie.
 Vizualizări articol: 1031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 10 voturi
Se caută voluntari pentru mers la puşcărie4.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Voluntari cu inclinatii trimis de
(25 feb 2011, 14:59:29
de ce nu mergeti la sediul unor partide care vor sa .....reformeze statul.sigur gasiti multi membrii care ar putea reforma si penitenciarul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei