Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 feb 2011 - Anul XVI, nr. 46 (4644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele ANOFM spune că rata şomajului ar urma să scadă la cinci la sută în acest an

Vineri, 25 Februarie 2011 (19:05:31)

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bian, susţine că rata şomajului ar urma să scadă, în acest an, la cinci la sută, precizând că face aceste afirmaţii bazându-se pe anumiţi indicatori precum locurile de muncă anunţate pentru această perioadă.

Bian a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că şomajul va scădea în următoarele luni, precizând însă că nu poate spune cu exactitate cât va fi această scădere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu când spun asta este pentru că am nişte indicatori cu care măsor. Mă uit la locurile de muncă pe care le-am anunţat acum în iarnă. Imediat în perioada martie - aprilie încep activităţile cu caracter sezonier, încep în construcţie peste tot şi atunci vor absorbi o parte din forţa de muncă disponibilizată în perioada iernii şi şomajul va merge uşor în jos. Avem şi prognoza pozitivă de creştere economică. Creşterea economică înseamnă absorbţie din şomaj şi crearea de locuri de muncă", a spus Bian.

Preşedintele ANOFM a adăugat că, în prezent rata, şomajului în România este de aproximativ şase la sută şi se aşteaptă să ajungă "undeva în jur la cinci la sută".

"Normal până la cinci la sută în toate cărţile de specialitate, în literatură se consideră că nu ai şomaj", a afirmat Bian.

Silviu Bian a precizat că în România numărul şomerilor neînregistraţi este foarte mic.

"Toţi beneficiarii de asistenţă socială din România de la 416 (Legea 416 privind venitul minim garantat - n.r.) sunt înregistraţi. Dacă iese de la mine din plată rămâne în evidenţă ca şomer neindemnizat că nu poate lua 416 dacă nu are adeverinţă de la mine, dacă nu este în baza de date", a spus Bian.

Preşedintele ANOFM a recunoscut că există şi oameni care nu se declară şomeri, dar a spus că numărul acestora este foarte mic, majoritatea persoanelor fără loc de muncă fiind înregistrate.

El a explicat că şomajul în România este calculat atât de ANOFM pe declaraţii concrete, cât şi de către Institutul Naţional de Statistică pe baza Biroului Internaţional al Muncii prin sondaje.

Bian a adăugat că între aceste calcule diferenţa în ultimii ani a fost sub unu la sută, deşi marja de eroare admisă este de trei la sută. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele ANOFM spune că rata şomajului ar urma să scadă la cinci la sută în acest an.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele ANOFM spune că rata şomajului ar urma să scadă la cinci la sută în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei