Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 feb 2011 - Anul XVI, nr. 46 (4644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botiş neagă că are interese personale în modificarea CM şi spune că vrea doar să dea un Cod bun

Vineri, 25 Februarie 2011 (16:34:15)

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a negat că ar avea vreun interes personal în modificarea Codului Muncii, el susţinând că doreşte doar să fie ministru şi să dea un act normativ bun.

"Am un interes personal: să fiu ministru şi să dau un Cod al muncii bun. Nu sunt nici asociat, nici proprietarul vreunei companii, deci nu am nici un alt interes", a declarat Botiş.

El subliniat că a avut disponibilitate şi deschidere pentru a negocia cu partenerii sociali.

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a spus, în urmă cu o săptămână, că ministrul Ioan Botiş este interesat de modificările la Codul Muncii, care sunt în dezavantajul angajaţilor, pentru că are promisiuni de la firma Leoni din Bistriţa că îl va sponsoriza la viitoarea sa candidatură la Bistriţa-Năsăud.

"Este anormal ca orice încercare de discuţie, orice argument adus să se lovească de opacitatea şi surzenia guvernanţilor care au unele interese. Botiş, ca ministru al Muncii, este interesat şi are promisiunea de la Leoni din Bistriţa că va primi sponsorizare la viitoarea sa candidatură din Bistriţa-Năsăud. Acestea sunt interesele naţionale pe care le exprimă un membru al Guvernului, care de fapt nu-şi rezolvă problemele de viitor, de relansare a economiei, ci îşi rezolvă probleme personale", a spus atunci Bogdan Hossu, după discuţiile de la Guvern cu premierul Emil Boc privind modificările la Codul Muncii.

Întrebat dacă are probe care să susţină această afirmaţie, Hossu a răspus că "este un vânt" în Bistriţa privind această acuzaţie pe care i-o aduce ministrului Muncii, Ioan Botiş.

Ioan Botiş a negat aceste acuze, susţinând că afirmaţiile liderului "Cartel Alfa" sunt o "inerţie" şi că ar fi fericit şi onorat dacă o multinaţională precum Leoni i-ar putea susţine candidatura, dar "o astfel de companie nu se bagă în aceste lucruri".

"Este o inerţie, orice angajator poate trimite propuneri privind modificările Codului Muncii, deci şi firmele multinaţionale, aşa cum a trimis şi Camera de Comerţ Româno-Americană sau Camera de Comerţ din România. În felul acesta ar însemna că fiecare mă poate susţine în candidatură", a declarat Botiş.

În 14 ianuarie, ministrul Muncii, Ioan Botiş, a făcut o vizită la firma germană de cablaje auto Leoni Wiring System Ro Bistriţa.

"Am avut parte de o prezentare a firmei şi am ajuns la concluzia că, în perioada următoare, această firmă va crea foarte multe locuri de muncă. Noi am venit şi am propus modificări legislative în aşa fel încât să creăm facilităţi atât pentru angajatori, cât şi angajaţi, încercând prin propunerile pe care le-am făcut pe Codul Muncii şi pe legile conexe (legea patronatelor, sindicatelor, legea contractului colectiv de muncă, legea conflictului şi legea CES) să creăm acele facilităţi care să permită o dinamizare a pieţei muncii. Este doar primul pas, primul test în mediul economic", spunea atunci ministrul Ioan Botiş.

Botiş adăuga că la întâlnirea cu firma germană de cablaje auto a fost dezbătut pachetul legat de modificarea legislaţiei muncii.

Botiş arăta atunci că a convenit cu cei de la Leoni ca, la sfârşitul lunii ianuarie, să aibă din partea lor un pachet de propuneri pe zona economică.

El mai spunea că Ministerul Muncii şi-a propus să organizeze astfel de întâlniri cu mediul economic în toată ţara. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botiş neagă că are interese personale în modificarea CM şi spune că vrea doar să dea un Cod bun.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Botiş neagă că are interese personale în modificarea CM şi spune că vrea doar să dea un Cod bun0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei