Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 feb 2011 - Anul XVI, nr. 46 (4644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely propune modificarea Codului Silvic, în sensul înăspririi pedepselor pentru hoţii de lemn

Vineri, 25 Februarie 2011 (15:31:47)

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, propune modificarea Codului Silvic în aşa fel încât cei care fură material lemnos, oricât de redusă ar fi cantitatea, să fie pedepsiţi, anunţând, de asemenea, controale severe în acest sens.

Borbely a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că vrea modificarea Codului Silvic, deoarece acesta este “prea blând” cu persoanele care taie ilegal material lemnos, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Borbely, până acum s-a reuşit modificarea legislaţiei în ce priveşte contravenţiile silvice şi scăderea numărului de tăieri ilegale, dar Codul Silvic ar trebui să fie mult mai ferm în ceea ce priveşte sancţiunile penale.

"În legătură cu aceste tăieri ilegale, am început un prim control şi atrag atenţia tuturor că vom fi foarte fermi. Deja anul trecut s-a tăiat ilegal mai puţin ca în 2009, dar nu ne încălzeşte şi am modificat legislaţia contravenţiilor silvice. Eu zic că mai trebuie modificată legislaţia în ce priveşte infracţiunile penale. Legislaţia este prea blândă acum, dacă cineva fură până la cinci metri cubi se confiscă materialul lemnos şi acţiunea poate fi interpretată în aşa fel încât să nu fie infracţiune penală", a spus Borbely.

Acesta a adăugat că, în cazul în care o persoană fură o găină poate fi condamnată la închisoare, sancţiune pe care ar trebui să o rişte şi cei care taie ilegal material lemnos.

"Nu aştept să se adune cinci metri cubi şi atunci să-l bag la închisoare. Esenţialul nu e să-l bagi pe om la închisoare, dar să ştie că dacă fură va fi pedepsit şi penal. Voi propune o modificare în acest în Codul Silvic, că dacă fură un metru cub, jumătate de metru cub, să fie infracţiune penală. Şi atunci se gândeşte de cinci ori când se duce să taie lemne illegal", a spus el.

Ministrul a informat că în această săptămână a avut loc o primă descindere pe linia tăierii ilegale de lemne, în colaborare cu Jandarmeria, în diferite zone din Harghita şi Neamţ şi a prezentat rezultatele.

"Au fost 15 filtre, 112 mijloace auto controlate şi 18 societăţi verificate. Rezultate - 19 infracţiuni, 33 sancţiuni de contravenţionale, în valoare de 117.000 de lei şi material lemnos confiscat – 287 de metri cubi, în valoare de 51.000 de lei. Vor fi asemenea controale în continuare", a spus ministrul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely propune modificarea Codului Silvic, în sensul înăspririi pedepselor pentru hoţii de lemn.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely propune modificarea Codului Silvic, în sensul înăspririi pedepselor pentru hoţii de lemn0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei