Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 feb 2011 - Anul XVI, nr. 46 (4644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fermierii vor putea depune la centrele APIA, de marţi, cererile pentru plata pe suprafaţă

Vineri, 25 Februarie 2011 (14:05:49)

Agenţia de Plăţi pentru Intervenţii şi Agricultură (APIA) va lansa, marţi, campania de primire a cererilor de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, directorul general al instituţiei, Florin Marius Faur.

"Suma totală de care beneficiază fermierii în 2011 este de aproximativ 1,6 miliarde euro, dintre care 1,3 miliarde de euro sunt din bugetul UE, respectiv fondul FEGA şi FEADR. Suma este în creştere cu peste 300 milioane euro faţă de anul trecut", a spus Faur.

El a explicat majorarea prin creşterea pachetului de subvenţii pentru zonele defavorizate de la 50 la 90 euro pe hectar.

Pentru a beneficia pe sprijin financiar pe suprafaţă, fermierii trebuie să depună la centrele APIA, în intervalul 1 martie-16 mai, o singură cerere de plată. Pentru cererile de plată depuse după data de 16 mai se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

După data de 11 iunie, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs.

Pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafaţă persoanele fizice şi juridice care exploatează terenuri agricole, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari sau administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune.

Sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole de minim 0,3 hectare.

În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierilor pomicole şi viticole sau ale arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de 0,1 hectare.

"Vrem ca anul acesta toate cererile să fie depune online. Fermierii pot beneficia de asistenţă la fiecare centru APIA, astfel încât procesul în sine ar trebui să fie unul expeditiv", a mai spus Faur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii vor putea depune la centrele APIA, de marţi, cererile pentru plata pe suprafaţă.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fermierii vor putea depune la centrele APIA, de marţi, cererile pentru plata pe suprafaţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei