Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 feb 2011 - Anul XVI, nr. 45 (4643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Membrii conducerilor sindicatelor din BCR vor picheta vineri dimineaţă sediul instituţiei

Joi, 24 Februarie 2011 (14:54:15)

Membrii din conducerea sindicatelor afiliate Federaţiei Sindicatelor Independente din BCR, care reprezintă 75% din salariaţii instituţiei, vor picheta vineri sediul central al băncii, nemulţumiţi de intenţia administraţiei de a menţine suspendate unele drepturi din contractul colectiv de muncă.

"La eveniment vor participa numai cei din conducerea organizaţiilor sindicale teritoriale din BCR, care au dreptul la zi sindicală, şi nu va fi niciun salariat al băncii, pentru că nu vrem să perturbăm activitatea. Vrem să tragem un semnal de alarmă faţă de atitudinea administraţiei, care are o politică de acceptă sau pleacă şi ne cere eliminarea sau suspendarea drepturilor salariaţilor, după ce în doi ani de criză am acceptat să nu-şi îndeplinească aceste obligaţii din contractul colectiv de muncă", a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Federaţiei Sindicatelor Independente din BCR, Ciprian Ionescu.

Pichetarea sediului BCR din calea Victoriei va avea loc între orele 10:00 şi 12:00, imediat după anunţarea rezultatelor băncii şi ale acţionarului majoritar, grupul austriac Erste Bank.

Liderul sindicatului a recunoscut că negocierile sunt în termen, contractul colectiv de muncă urmând să expire în data de 3 martie.

"Motivul declanşării acestei acţiuni îl constituie nemulţumirea salariaţilor faţă de atitudinea iresponsabilă şi nejustificată a administraţiei BCR faţă de dialogul social şi salariaţi, precum şi intenţia acesteia de a elimina drepturile câştigate ale salariaţilor, prevăzute în Contractul colectiv de muncă", potrivit unui comunicat al Federaţiei.

Ionescu a precizat că sindicatul cere două bonusuri salariale legate de rezultatele financiare ale băncii din acest an, care ar urma să fie plătite în 2012, precum şi indexarea salariilor de anul viitor cu 50% din rata inflaţiei de pe 2011.

Iniţial, administraţia a cerut eliminarea acestor drepturi din contractul colectiv de muncă, iar apoi s-ar fi arătat dispusă să negocieze o nouă suspendare, aşa cum s-a procedat în ultimii doi ani.

De asemenea, mangamentul doreşte suspendarea în continuare a obligaţiei privind plata pensiilor private facultative în limita plafonului deductibil de 400 de euro/an.

"Ne-am întâlnit de cel puţin cinci ori. Ne daranjează lipsa dialogului social, care se mimează. (...) De vină sunt persoanele care asigură legătura cu sindicatele, adică în majoritate cei de la Direcţia de Resurse Umane. Chiar la ultima întâlniri de marţi am încercat să depăşim situaţia şi ne-au făcut nişte comentarii şi aprecieri pe care nici nu pot să le reproduc (...) M-am asigurat însă că înainte de fiecare întâlnire cu comisia de reprezentanţi ai mangementului află şi conducerea superioară despre discuţii", a mai spus Ionescu.

Preşedintele FSI spune că membrii sindicali vor protesta şi împotriva intenţiei de modificare a Codului Muncii prin care contractele de muncă pe termen determinat vor deveni o regulă, argumentând că şi în prezent BCR practică astfel de contracte chiar în domenii de activitate principală ale băncii.

"Contractele pe termen determinat se practică şi acum. S-au practicat contracte de agent de muncă temporar la transport şi procesare numerar, deşi noi considerăm că sunt parte integrată din activitatea permanentă a unei bănci, dar şi în back-office sau front-office", a mai arătat Ionescu

La protest vor participa reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale din toate judeţele, afiliate la FIS din BCR, reprezentanţi ai Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România, precum şi membrii ai Federaţiei Sindicatelor din Asigurări şi Bănci, colegii care desfăşoară activitate la alte instituţii financiar - bancare şi sunt solidari cu salariaţii BCR.

"Aceasta este o prima formă de protest a FSI BCR, iar în cazul în care administraţia nu va soluţiona favorabil revendicările salariaţilor, vor urma şi alte acţiuni de protest", se mai spune în comunicat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Membrii conducerilor sindicatelor din BCR vor picheta vineri dimineaţă sediul instituţiei.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Membrii conducerilor sindicatelor din BCR vor picheta vineri dimineaţă sediul instituţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei