Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 feb 2011 - Anul XVI, nr. 45 (4643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Este esenţial să adoptăm noul Cod al muncii

Joi, 24 Februarie 2011 (17:48:31)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că piaţa muncii de România este "extrem de rigidă", menţionând că este esenţială adoptarea noului Cod al muncii, inclusiv pentru creşterea atractivităţii ţării noastre din punct de vedere al productivităţii muncii.

El a afirmat, într-o conferinţă de presă pe teme europene, că productivitatea muncii în România reprezintă doar 45% din productivitatea UE 15. Preşedintele a mai spus, pe de altă parte, că productivitatea în SUA este mult mai mare decât cea din UE. Traian Băsescu a ţinut să sublinieze că în America se munceşte cu cinci săptămâni mai mult, anual, decât în Europa.

Şeful statului s-a referit şi la atractivitatea regiunii din Europa în care se află România, menţionând că aceasta este scăzută din punct de vedere al productivităţii muncii.

"Avem o piaţă a forţei de muncă extrem de rigidă", a spus Traian Băsescu.

El a adăugat că nu doar acesta este elementul care ne reduce atractivitatea. "Este esenţial să adoptăm noul Cod al muncii", a spus Băsescu.

Şeful statului a menţionat că nu doreşte de o confruntare, nici să pară a fi un cunoscător. "Este un semnal pe care îl trag", a spus Băsescu.

"Avem avantajul cotei unice şi avem nevoie de un Cod al muncii flexibil", a spus preşedintele Traian Băsescu.

Guvernul a discutat, miercuri, în primă lectură, proiectul de modificare a Codului Munii şi intenţionează să se reunească în următoarele zile în şedinţă specială pentru a aproba documentul, aşteptând şi avizul Consiliului Economic şi Social (CES) şi al Consiliului Legislativ.

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că premierul Emil Boc a invitat din nou, vineri, sindicatele şi patronatele, separat, la discuţii pe tema modificării Codului Muncii, dar reprezentanţii sindicatelor nu acceptă o întâlnire decât împreună cu patronatele.

Confederaţiile sindicale sunt nemulţumite de prevederile proiectelor privind Codul Muncii şi Codul Dialogului Social şi au anunţat deja proteste dacă Guvernul îşi angajează răspunderea în faţa Parlamentului pentru cele două acte normative.

Sindicaliştii ameninţă cu grevă generală din prima zi în care preşedintele primeşte pentru promulgare proiectele Codului Muncii şi Codului de Dialog Social.

Totodată, sindicaliştii au anunţat că din 28 februarie încep acţiunile de protest în teritoriu, iar în Capitală, din ziua în care se discută la Camera Deputaţilor proiectul de modificare a Codului Muncii intră în grevă de avertisment şi pichetează intrările în sediile Parlamentului, PDL, UDMR, UNPR. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Este esenţial să adoptăm noul Cod al muncii.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Este esenţial să adoptăm noul Cod al muncii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei