Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 feb 2011 - Anul XVI, nr. 45 (4643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clădire ilegală ridicată în Vama Rădăuţi - Prut, autorităţile nu ştiu cine este proprietarul

Joi, 24 Februarie 2011 (17:48:03)

Preşedintele CJ Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a dispus efectuarea unui control privind ridicarea unei clădiri, fără aviz de construire, în interiorul Punctului Vamal Rădăuţi - Prut, în condiţiile în care terenul respectiv este în administrarea Consiliului Judeţean Botoşani.

Situaţia din Punctul Vamal Rădăuţi - Prut a intrat în atenţia autorităţilor botoşănene după ce deputatul PDL Cătălin Buhăianu a sugerat presei că fostul şef al vămii Ovidiu Paşalău ar fi ridicat o construcţie ilegală, însă acesta infirmă acest lucru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În aceste condiţii, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a dispus un control la vama Rădăuţi Prut, vizând tocmai acest imobil.

Ţâbuleac a declarat, joi, că la instituţia pe care o conduce nu a ajuns nicio solicitare de construcţie a unui astfel de imobil cu atât mai mult cu cât terenul este în administrarea Consiliului Judeţean.

"Credem că nu există o astfel de autorizaţie, pentru că dacă era ar fi trebuit să existe la documentaţie şi acordul nostru, care însă nu ni s-a solicitat. Potrivit legii, autorizaţia de construcţie trebuia emisă de Primăria Rădăuţi-Prut", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac.

Prefectul de Botoşani, Cristian Roman, a declarat, la rândul său, că imobilul ridicat în Vama Rădăuţi-Prut este construit ilegal, fără autorizaţii de construcţie şi că a sesizat încă din luna ianuarie Inspectoratul de Stat în Construcţii privind această clădire.

"În luna ianuarie, anul curent, cu ocazia vizitelor de lucru la unele primării din nordul judeţului, atunci când am ajuns la Rădăuţi-Prut, am sesizat apariţia unui nou imobil în interiorul Punctului Vamal, care este exact în faţa Primăriei. Cum primarul şi şeful Biroului Vamal nu au putut da lămuriri cu privire la acest aspect, am sesizat Inspecţia Judeţeană în Construcţii. Pe data de 3 februarie, mi s-au comunicat procesele-verbale pentru două acţiuni de control, dintre care unul privitor la imobilul respectiv, construit fără autorizaţie", a declarat prefectul Cristian Roman.

El a precizat că cele sesizate au fost comunicate organelor competente, respectiv Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

Prefectul a subliniat că trebuie clarificat cine a aprobat ridicarea imobilului, sursa banilor şi destinaţia clădirii.

Fostul şef al Vămii Ovidiu Paşalău infirmă că această construcţie îi aparţine, fiind o construcţie modulară, provizorie.

"Nu am făcut nicio hală aici, nu am făcut nimic, nu s-au cerut bani de la vămi, nu am făcut vamă privată. Eu nu pot să ridic nimic. Aici sunt construcţii provizorii, modulare. E zonă inundabilă. Eu nu am făcut nimic pentru mine", a spus Paşalău.

Până în prezent, oficialităţile botoşănene nu au putut preciza destinaţia clădirii şi nici proprietarul, dar că aceasta a fost construită ilegal. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clădire ilegală ridicată în Vama Rădăuţi - Prut, autorităţile nu ştiu cine este proprietarul.
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clădire ilegală ridicată în Vama Rădăuţi - Prut, autorităţile nu ştiu cine este proprietarul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei