Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 feb 2011 - Anul XVI, nr. 45 (4643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Înainte de operaţiunile din vămi am informat pe preşedintele CE şi alţi demnitari europeni

Joi, 24 Februarie 2011 (19:01:06)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că înainte de declanşarea operaţiunilor din vămi a informat demnitari europeni, precum şi pe preşedintele CE, afirmând că altfel exista riscul să se spună că acţiunile reprezintă dovada existenţei corupţiei, nu a luptei împotriva acesteia.

"Probabil a fost prima dată când noi a trebuit să facem un efort de exprimare. De fapt, eu am vrut să previn o interpretare ostilă României legat de acţiunile din frontieră. Vă pot spune că înainte de declanşarea operaţiunii am informat şi pe preşedintele Comisiei Europene şi alţi demnitari europeni, pentru că mai aveam o experienţă, când acţiuni ale DNA ne-au fost întoarse în cap ca probe de corupţie. Atunci a trebuit să lansez nişte semnale în interiorul UE fără să spun exact despre ce este vorba, dar să-i previn că nu sunt nici acţiuni de faţadă, nici acţiuni generate de intrarea în spaţiul Schengen, ci o acţiune a autorităţilor române de combatere a corupţiei, fie ea şi în frontieră", a declarat Traian Băsescu în cadrul unei conferinţe de presă.

El a precizat că aceasta este explicaţia semnalului dat la Strasbourg.

"Acum aveţi explicaţia semnalelor publice pe care le-am dat, dar au fost şi alte semnale pe canale diplomatice în care i-am prevenit pe aliaţii noştri că vor fi astfel de acţiuni. Sigur, nici eu nu ştiam detaliile, dar ştiam că o operaţiune va avea loc. Altfel riscam să ni se spune: iată proba că aveţi corupţie, în loc să fie proba că putem lupta împotriva corupţiei", a mai spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, pe 5 februarie, la Bruxelles, după reuniunea Consiliului European, în legătură cu arestarea vameşilor de la Siret, el răspunzând: "Dacă vă răspund acum, vă dau un răspuns incomplet, nu vreţi să vă răspund pe la sfârşitul lunii?".

Preşedintele a participat la reuniunea Consiliului European, susţinând o declaraţie de presă la final.

Întrebat despre arestarea vameşilor de la Siret, el a răspuns: "Dacă vă răspund acum, vă dau un răspuns incomplet, nu vreţi să vă răspund pe la sfârşitul lunii?". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Înainte de operaţiunile din vămi am informat pe preşedintele CE şi alţi demnitari europeni.
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Înainte de operaţiunile din vămi am informat pe preşedintele CE şi alţi demnitari europeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei