Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 feb 2011 - Anul XVI, nr. 45 (4643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Badea: ANI va decide în cazul directorilor de şcoli care nu aleg între această funcţie şi politică

Joi, 24 Februarie 2011 (16:28:42)

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Miercurea Ciuc, că situaţia directorilor de şcoli care nu vor alege, în termenul stabilit, între cariera din învăţământ şi funcţia politică va fi decisă de ANI, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"De la data de 25 februarie, starea de incompatibiliatte îşi produce efectul şi singura instituţie în România care se ocupă cu acest subiect este ANI. Pentru cei care nu au decis, ANI stabileşte care sunt măsurile, nu suntem noi, MECTS, organul abilitat. Noi am stabilit în legea noastră că este nevoie să diferenţiem statutul de manager de şcoală de cel de preşedinte sau vicepreşedinte de partid. Mie mi se pare un act de moralitate, iar dacă doreşti să nu te delimitezi deja există o instituţie care se va pronunţa şi va decide măsurile ce vor fi luate", a afirmat Oana Badea.

Secretarul de stat în MECTS a spus că rezultatele centralizate până în prezent arată că majoritatea directorilor au optat pentru manageriatul în învăţământ în detrimentul funcţiei politice.

"Ţin să precizez că va fi o surpriză plăcută legată de subiectul «sunt politizate funcţiile de directori de şcoală». În majoritate, persoanele au ales mai degrabă să rămână manageri de şcoală decât să aibă o funcţie politică. Pe de-o parte, ştiu însă şi de un caz în care a renunţat să mai fie director şi va fi preşedinte de organizaţie", a susţinut Oana Badea.

Directorii şi directorii adjuncţi de şcoli şi licee cu funcţii de conducere politice (preşedinte sau vicepreşedinte de organizaţie) pot opta pentru una din aceste calităţi până vineri. Pentru a alege între aceste funcţii, directorii şi directorii adjuncţi au avut la dispoziţie 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, în 9 februarie, a Legii Educaţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Badea: ANI va decide în cazul directorilor de şcoli care nu aleg între această funcţie şi politică.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Badea: ANI va decide în cazul directorilor de şcoli care nu aleg între această funcţie şi politică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei