Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 feb 2011 - Anul XVI, nr. 26 (4624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANAF va suplimenta numărul de ghişee cu peste 1.000 de unităţi, pentru depunerea declaraţiilor unice

Miercuri, 2 Februarie 2011 (16:03:46)

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va suplimenta numărul ghişeelor cu peste 1.000 de unităţi, pentru depunerea declaraţiilor unice privind plata contribuţiilor sociale şi a impozitului pe venit, astfel încât depunerea documentelor să nu creeze aglomeraţie.

"ANAF va asigura un număr suplimentar de ghişee astfel încât prima operaţiune de depunere a declaraţiei unice (Formular D112) să nu ridice probleme de ordin administrativ. Astfel, pentru obligaţiile declarative ale lunii ianuarie, cu termen limită de depunere 25 februarie, s-a procedat la redimensionarea ghişeelor existente la nivelul celor 424 de locaţii din ţară, în funcţie de numărul de contribuabili arondaţi, la suplimentarea numărului de ghişee existent cu încă 1.000 de unităţi în incinta sediilor Trezoreriei", se arată într-un comunicat al agenţiei.

De altfel, sunt în curs de perfectare protocoale de colaborare cu Casa Naţională de Pensii şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) pentru ca declaraţia unică să poată fi depusă şi la ghişeele acestor instituţii.

Aproximativ 70.000 de firme, respectiv 15% din total, au achiziţionat până marţi un certificat digital pentru a putea depune online declaraţia unică privind contribuţiile sociale şi impozitul pe venit (112).

Un certificat digital costă 50 de euro, însă există şi posibilitea depunerii mai multor declaraţii cu un singur certificat fiscal.

Potrivit vicepreşedintelui ANAF Mihai Gogancea-Vătăşoiu, 450.000-470.000 de firme au obligaţia să depună declaraţia unică privind plata contribuţiilor sociale şi impozitului pe venit, ceea ce reprezintă jumătate din numărul total de contribuabili înregistraţi la Registrul Comerţului.

Declaraţia unică trebui depusă doar de firmele care au cel puţin un angajat şi nu sunt inactive.

Începând cu data de 7 februarie şi până pe data de 25 februarie contribuabilii pot depune declaraţia unică privind contribuţiile sociale şi impozitul pe salariu aferente lunii ianuarie. Depunerea declaraţiei unice pe internet devine obligatorie de la 1 iulie.

Potrivit ANAF, 40% din contribuabili aleg să depună declaraţiile în data de 25, ultima zi de depunere.

"Apelul către contribuaili este să nu lase depunerea pentru ultima zi. Din acest punct de vedere, având în vedere faptul că luna februarie se termină într-o luni, dar vineri este ultima dată de depunere, am hotărât ca în data de 24 şi 25 toate ghişeele să lucreze în două schimburi, de la ora 8:00 până la 14:00 şi de la 14:00 la 20:00, pentru ca procesul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii", a spus Vătăşoiu.

Depunerea online presupune achiziţionarea unui certificat digital calificat de semnătură electronică emis de furnizorii autorizaţi şi înregistrarea acestuia la organelor fiscale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANAF va suplimenta numărul de ghişee cu peste 1.000 de unităţi, pentru depunerea declaraţiilor unice.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANAF va suplimenta numărul de ghişee cu peste 1.000 de unităţi, pentru depunerea declaraţiilor unice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei