Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 ian 2011 - Anul XVI, nr. 22 (4620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lider de sindicat din Poliţie Cluj: Şeful IGPR ne denigrează ca să poată justifica disponibilizările

Vineri, 28 Ianuarie 2011 (17:39:48)

Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual - Biroul Teritorial Cluj, Dorel Frenţ, a respins acuzaţiile şefului IGPR, Liviu Popa, legate de activitatea sindicatelor şi a afirmat că acesta încearcă doar să justifice, prin denigrări, disponibilizările care vor avea loc.

Dorel Frenţ a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că nu se impune o disponibilizare în Poliţia Română, în condiţiile în care se înregistrează circa 10.000 de posturi neocupate la nivel naţional.

"Prin denigrările la adresa sindicatelor şi a poliţiştilor la care a recurs şeful IGPR se doreşte justificarea disponibilizărilor care vor urma. Acestea nu se impun deoarece, la nivel naţional, sunt circa 10.000 de posturi neocupate în Poliţia Română. Disponibilizările vor avea loc, dar mă tem că vor avea la bază criterii subiective", a spus Frenţ.

Potrivit acestuia, este curios faptul că şefii Poliţiei au descoperit abia acum că sunt "poliţişti beţivi".

"Cum de numai acum au descoperit că sunt poliţişti beţivi? Până acum nu existau, sau cum? În fiecare pădure există uscături, dar nu se poate generaliza", a spus liderul sindicatului clujean.

În ceea ce priveşte lipsurile din Poliţie, Doreţ Frenţ a afirmat că acestea sunt reale şi că au fost numeroase cazuri în care poliţiştii au pus din buzunar bani de benzină pentru maşinile de serviciu sau şi-au adus la birou calculatoare de acasă, hârtie şi consumabile.

"Dacă nu ne ajunge cota de benzină, cum vom putea interveni la accidente sau când suntem sesizaţi în legătură cu o faptă antisocială? Mergem cu bicicletele sau cu autobuzul?", s-a întrebat Dorel Frenţ.

Acesta a precizat că sindicatul pe care îl reprezintă va veghea ca disponibilizările care vor urma să se facă după criterii clar stabilite şi să nu fie daţi afară poliţişti buni.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a acuzat sindicatele din Poliţie că se plâng nejustificat de lipsurile existente în cadrul instituţiei, iar unii lideri ai acestora "lovesc toată ziua în Poliţie" pentru a-şi face popularitate.

Popa a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că "nu pune pumnul în gura unui sindicat", dar nu este de acord ca un sindicat care ar trebui să se ocupe de probleme sociale, să se ocupe de cele profesionale ale poliţiştilor.

"În Ardeal, se spune că cineva se plânge ca muierea bătută de bărbat. Atâtea plânsete de la sindicate, să mă mai lase. Dacă vrei să spui «nu muncesc», spui că, de fapt, nu ai combustibil. Astea-s plânsete ieftine. Eu nu pun pumnul în gura unui sindicat, dar nu sunt de acord ca un sindicat care ar trebui să se ocupe de probleme sociale să se ocupe de cele profesionale ale poliţiştilor. Pe banii mulţi pe care îi iau unii, se duc şi toată ziua lovesc în Poliţie. Nu sunt de acord să îşi facă popularitate prin a spune minciuni despre Poliţie. Eu vorbesc despre un proiect, iar unii lideri de sindicat, care până mai ieri au avut calitatea de lucrători în Armata Română, vin să îmi dea mie lecţii despre cum trebuie reorganizată Poliţia", a spus Popa.

Întrebat dacă sesizările sindicatelor din Poliţie referitoare la unele lipsuri sunt nejustificate, şeful IGPR a răspuns afirmativ.

"Sunt lipsuri, dar asta este tot ce poate oferi ţara. Problema este nu să ne plângem că nu avem, ci să ne gestionăm resursele pe care le avem în aşa fel încât să fim eficienţi în ceea ce facem. Fiecărui poliţist i-ar conveni să meargă cu maşina acasă, să îşi ducă acasă copilul de la şcoală şi nevasta şi să aibă o maşină la dispoziţie. Au uitat că patrularea se face, în toată lumea, pedestru. Fiecare vrea acum maşină sub fund, dacă se poate când are omul o problemă, să întoarcă gâtul în partea cealaltă, să nu vadă, să stea în maşină. Ne plângem că, vai, atâtea intemperii peste noi, dar de fapt noi vrem numai maşini", a spus Liviu Popa.

Popa a subliniat că Poliţia Română dispune de suficientă benzină pentru maşini şi că o sută de litri pe lună pentru o maşină este o cantitate rezonabilă.

De asemenea, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat, vineri, la Cluj, că ar vrea să fie făcute disponibilizări în Poliţia Română pentru că "sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi" şi ar trebui să plece cei care fac Poliţia de ruşine.

El a precizat ulterior, pentru MEDIAFAX, că nu s-a referit la poliţiştii români în general, ci la acei angajaţi cu probleme, pentru că trebuie ca cineva să îşi asume faptul că unii sunt "beţivi şi leneşi" iar cei care sunt poliţişti doar cu numele nu au loc în Poliţie.

"S-a pus problema dacă vor fi daţi poliţişti afară şi am zis «da». Avem probleme, trebuie să ne asumăm faptul că sunt poliţişti care sunt beţivi, care sunt leneşi şi care n-au loc în Poliţie", a spus şeful Poliţiei Române.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lider de sindicat din Poliţie Cluj: Şeful IGPR ne denigrează ca să poată justifica disponibilizările.
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lider de sindicat din Poliţie Cluj: Şeful IGPR ne denigrează ca să poată justifica disponibilizările0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei