Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 ian 2011 - Anul XVI, nr. 22 (4620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BNS cere partidelor politice să nu mai asocieze acţiunea de la Mioveni cu arestarea lui Nicolescu

Vineri, 28 Ianuarie 2011 (17:36:45)

Blocul Naţional Sindical (BNS) solicită reprezentanţilor partidelor politice să nu mai facă declaraţii prin care asociază acţiunea de protest organizată de Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD) cu arestarea preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu.

"Asocierea dintre cele două evenimente este absurdă, un joc politicianist de care BNS şi lucrătorii de la Dacia se delimitează categoric. Respingem aceste speculaţii şi avertizăm partidele politice, indiferent dacă se află la guvernare sau în opoziţie, că starea de nemulţumire în rândul populaţiei în general şi al lucrătorilor în special este una cât se poate de reală", se arată într-un comunicat de vineri al BNS.

Acţiunile de protest sunt abia la început şi sunt generate strict de problemele cu care oamenii se confruntă în viaţa de zi cu zi, potrivit sursei citate.

Lucrătorii de la Dacia au ieşit în stradă pentru că modificarea legislaţiei muncii aşa cum doreşte Guvernul îi afectează direct, din punct de vedere al stabilităţii locurilor de muncă şi al veniturilor salariale. Un alt motiv este faptul că statul român, prin instituţiile pe care le are în subordine, a asistat pasiv la escaladarea nejustificată a preţurilor la carburanţi, regăsită în majorarea preţurilor şi tarifelor la toate bunurile şi serviciile, susţine BNS.

Protestul a mai avut un motiv, cel privind majorarea preţurilor la alimentele de bază, coroborată cu scăderea puterii de cumpărare, "care prefigurează nu doar sărăcie (un stadiu atins deja de mulţi dintre cetăţeni) ci imposibilitatea asigurării strictului necesar alimentar pentru supravieţuire, adică foamete".

"Din păcate, în ciuda avertismentelor europene şi internaţionale, toţi cei care s-au aflat în ultimii ani la guvernare şi cei care conduc România acum au tratat şi tratează problema securităţii alimentare a cetăţenilor români ca pe un lucru de nimic. Consecinţele se vor vedea în curând, tot în stradă, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu câteva zile la Mioveni", ameninţă BNS.

Mitingul lucrătorilor de la Dacia din 25 ianuarie a fost organizat în urma unei hotărâri luate de Adunarea Generală a sindicatului din 18 ianuarie, vizând numai salariaţii de la Dacia şi de la societăţile furnizoare în care SAD este reprezentativ.

Motivele care i-au scos în stradă pe lucrătorii de la Dacia sunt de fapt problemele cu care se confruntă toţi lucrătorii, indiferent dacă sunt angajaţi din societăţi private, din societăţi şi regii cu capital de stat sau bugetari.

"Circul politic nu soluţionează niciuna dintre problemele economice şi sociale cu care ne confruntăm, iar speculaţiile absurde nu fac decât să agraveze situaţia. Regretăm situaţia medicală dificilă a preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu, şi a familiei sale, însă facem clar încă o dată că evenimentele care au generat-o nu au nicio legătură cu acţiunea de protest a lucrătorilor de la Dacia", se mai arată în comunicat.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, reţinut de procurorii DNA Piteşti pentru luare de mită şi trafic de influenţă, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, au decis, joi seară, magistraţii Tribunalului Argeş. La scurt timp, Constantin Nicolescu a făcut un atac de cord, fiind dus iniţial la Spitalul Judeţean din Piteşti, iar ulterior transferat la Spitalul Floreasca.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a mers, joi seară, la Spitalul Floreasca, pentru a-l vizita pe preşedintele CJ Argeş, declarând presei că în cazul lui Constantin Nicolescu s-a dat ordin politic de la Traian Băsescu şi Daniel Morar şi menţionând că vinovaţii vor trebui să plătească.

Ponta declara, miercuri, referindu-se la situaţia preşedintelui CJ Argeş, că refuză să creadă în coincidenţe, menţionând că, din câte înţelege, Constantin Nicolescu (PSD) este supus unei anchete "extrem de ciudate" la 24 de ore după protestul muncitorilor de la Mioveni.

Într-un comunicat de presă transmis vineri, conducerea PDL Argeş susţine că evenimentele legate de arestarea preşedintelui PSD Argeş, Constantin Nicolescu, care este şi preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, au provocat "o reacţie deformată şi incorectă din partea conducerii acestei formaţiuni politice şi a apropiaţilor acestuia".

Democrat-liberalii îl acuză pe Victor Ponta că a dat declaraţii jignitoare şi a făcut acuzaţii acuzaţii nefondate la adresa angajaţilor instituţiilor statului, însoţite de acuzaţii care "ating limitele ridicolului şi ale fanteziei la adresa PDL Argeş". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BNS cere partidelor politice să nu mai asocieze acţiunea de la Mioveni cu arestarea lui Nicolescu.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BNS cere partidelor politice să nu mai asocieze acţiunea de la Mioveni cu arestarea lui Nicolescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei