Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 ian 2011 - Anul XVI, nr. 22 (4620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Legitimă apărare, în cazul bătrânului acuzat că a omorât un tânăr care nu vroia să-i iasă din curte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bătrânul în vârstă de 72 de ani din satul Soloneţu, comuna Todireşti, care la sfârşitul săptămânii trecute l-a lovit în cap cu un topor pe un tânăr scandalagiu care i-a intrat în curte fără drept şi nu vroia să-i părăsească proprietatea, fiind şi agresiv cu septuagenarul, se afla în legitimă apărare, au stabilit anchetatorii acestui caz.

Victima, Vasile Sava, în vârstă de 27 de ani, a decedat între timp la un spital din Iaşi, unde a fost transferat de la Spitalul Judeţean Suceava, încadrarea juridică a faptei fiind schimbată din tentativă de omor în omor.

Date fiind împrejurările în care a avut loc agresiunea, faptul că victima a sărit la bătaie şi l-a lovit pe Dumitru Rotaru, care îi cerea să iasă din curtea sa, i-au determinat pe anchetatori să concluzioneze în această fază a cercetărilor că e vorba de legitimă apărare, acesta fiind de altfel şi motivul pentru care septuagenarul este cercetat în stare de libertate.

Totuşi, un verdict final va fi dat abia după ce procurorii criminalişti vor primi de la medicii legişti raportul complet al necropsiei victimei, fiind greu de crezut însă că va fi un alt deznodământ.

Duminică după-amiază (n.r.-23 ianuarie a.c.), Vasile Sava s-a certat cu un frate de-al său într-o crâşmă de pe raza satului Soloneţu şi, pentru că acesta din urmă a plecat din local, s-a gândit să continue scandalul.

Fratele lui Sava este căsătorit cu o nepoată de-a bătrânului în vârstă de 72 de ani şi locuia în gospodăria acestuia.

Avertizat de un posibil scandal, septuagenarul s-a dus să încuie poarta, însă a observat că Vasile Sava îi intrase deja în curte.

I-a cerut să plece, reiese din investigaţiile oamenilor legii, însă tânărul l-a lovit cu capul în faţă pe bătrân. Dumitru Rotaru a ripostat, a luat un topor şi i-a dat în cap tânărului.

Iniţial, Vasile Sava a refuzat să fie dus la spital de ambulanţierii ajunşi la faţa locului, însă câteva ore mai târziu a început să se simtă din ce în ce mai rău.

De la „Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava a fost transferat la Iaşi, însă, în ciuda eforturilor medicilor, Sava a decedat după o zi şi jumătate de agonie.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legitimă apărare, în cazul bătrânului acuzat că a omorât un tânăr care nu vroia să-i iasă din curte.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 7 voturi
Legitimă apărare, în cazul bătrânului acuzat că a omorât un tânăr care nu vroia să-i iasă din curte4.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(28 ian 2011, 11:26:31
În sfîrşit se dă O LEGITIMĂ ĂPĂRARE , ar trebui mulţi hoţi sau ,, şmecheraşi '' să se gindească de 2 ori cănd mai intră pe o proprietete privată. Bravo ,, moşului " dacă era mai tînăr îl luam la noi... are sînge în EL...
2.   Moartea tanarului o regret ! trimis de
(28 ian 2011, 13:18:18
Or ce moarte este regretabila chiar daca sa produs in conditii aratate in articol , insa trebuie sa ne obisnuim odata pentru totdeauna ca proprietatea este sfinta si nu are dreptul nimeni sa o incalce fara acordul proprietarului . De asemenea vocabularul anchetatorilor si celor din presa ar trebui sa se adapteze conform cu situatia de legitima aparare . Intradevar mai avem mult de asteptat pana se vor realiza aceste schimbari dar trebuie sa fim optimisti Cred ca si batranul regreta moartea tanarului insa daca nu actiona cu fermitate putea sa fie el omorat.
3.   Comentariu trimis de
(29 ian 2011, 09:51:38

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei