Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 ian 2011 - Anul XVI, nr. 22 (4620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, reţinut de procurorii DNA Piteşti pentru luare de mită şi trafic de influenţă, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, au decis, ieri seară, magistraţii Tribunalului Argeş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După ce judecătorii au acceptat propunerea procurorilor DNA Piteşti de arestare preventivă pentru 29 de zile în cazul preşedintelui CJ Argeş, susţinătorii acestuia şi-au manifestat nemulţumirea huiduind.

Preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu, arestat, ieri seară, i s-a făcut rău în momentul în care urma să fie scos din instanţă şi dus în arest, fiind luat cu o targă şi dus la o ambulanţă aflată în curtea Tribunalului Argeş, iar la scurt timp a leşinat şi soţia acestuia.

Lui Nicolescu i s-a făcut rău în holul Tribunalului în momentul în care aştepta ca duba Poliţiei să vină să îl preia pentru a-l duce în arest. La faţa locului a ajuns o ambulanţă, al cărei echipaj i-a acordat primul ajutor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"După primele simptome ar putea fi vorba despre un atac de cord şi urmează să îi acordăm îngrijiri medicale şi să vedem în continuare cum evoluează", a spus dr. Cristina Stocheci, de la Serviciul de Ambulanţă Argeş.

La scurt timp, şi soţia preşedintelui CJ Argeş a leşinat în holul instanţei, fiindu-i acordată şi acesteia asistenţă medicală.

 

A făcut atac de cord, dus la Spitalul Floreasca din Capitală

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, care a făcut un atac de cord, aseară, la scurt timp după ce Tribunalul Argeş a decis arestarea sa preventivă, va fi adus la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce i-au fost făcute prime investigaţii la Spitalul Judeţean din Piteşti.

Decizia de ieri seară a magistraţilor Tribunalului Argeş nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs de către avocaţii lui Nicolescu, la Curtea de Apel Piteşti.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii DNA Piteşti, după ce a fost audiat timp de aproximativ patru ore şi au fost făcute percheziţii atât la biroul acestuia, cât şi la locuinţa sa din municipiu, fiind acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

 

Acuzat de deturnare de fonduri

Nicolescu este acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false potrivit cărora acestea ar fi fost afectate de inundaţiile din 2005, şi a atribuit contractul de reabilitare unei firme a familiei.

Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti pentru folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals, în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene, luare de mită în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial, se arată într-un comunicat de miercuri al DNA.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori rezultă că, în 8 iunie 2006, Consiliul Judeţean Argeş a accesat un program de finanţare nerambursabilă de tip Phare în sumă de 880.249,95 euro, "având ca obiectiv efectuarea de lucrări de reabilitare sau reconstrucţie a patru unităţi şcolare din Argeş, pretins afectate de inundaţiile din anul 2005".

"Accesarea acelor fonduri s-a făcut prin menţionarea, în cererea de finanţare întocmită de Consiliul Judeţean Argeş, a unui document care nu exista în realitate (respectiv raportul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş), precum şi a unor împrejurări nereale sau inexacte privind situaţia celor patru unităţi de învăţământ, raportată la inundaţiile din anul 2005", notează procurorii DNA.

Potrivit acestora, contractele au fost derulate în perioada 2006-2008, toate lucrările de reabilitare fiind realizate de o singură firmă, care a încasat integral sumele aferente "atât pentru lucrări executate cât şi pentru lucrări neexecutate, iar acea firmă se afla în relaţii contractuale şi în raporturi juridice cu familia inculpatului".

Nicolescu mai este acuzat şi că, în perioada 2006 - 2008, a primit mită de la patronul firmei Pic, Cornel Penescu, 66.588,15 lei şi produse, pentru a dispune achiziţionarea de către CJ Argeş a unor produse alimentare şi nealimentare de la această societate, fără a organiza pentru aceasta o licitaţie publică.

Procurorii anticorupţie îl mai acuză pe preşedintele CJ Argeş şi că, în cursul lunii iunie 2009, folosindu-se de funcţia sa, a instigat primarul unei comune din Argeş "să nu îndeplinească anumite acte de serviciu", respectiv să nu aplice unei persoane o amendă de 10.000 de lei într-un caz privind o autorizaţie de construcţie.

Constantin Nicolescu are 65 de ani şi se află la conducerea CJ Argeş din anul 2004, după ce în perioada 2000-2004 a fost senator de Argeş. Este inginer şi doctor în economie, iar intrarea lui în politică a avut loc în 1995, când s-a înscris în PDSR, fiind prim-vicepreşedinte, iar ulterior preşedinte executiv al PSD Argeş. Din anul 2005 este preşedinte al PSD Argeş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a fost arestat preventiv pentru 29 de zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(28 ian 2011, 12:32:02
Regizorul Băsescu + casa de producţia DNA
A pus în scenă perfect , asta ( după părerea mea )
Intimidarea bagă frica’n oase : mai vreţi ?
Comentaţi împotriva orajeriei ... şi aşa ajungeţi

Se vrea a fi un mesaj de forţă
Sigur .. pâine nu ne mai pot oferi , sunt incapabili
Şi’n final vom arde ca o torţă
Pe rugul resemnării pe care stăm confortabil

2.   Coincidente stranii. trimis de
(28 ian 2011, 17:14:41
Rezolvarea atat de abrupta a acestui caz - aflat in cercetare din 2008 pentru ceva fapte petrecute in 2006 - exact cu o zi inainte ca Presedintele nostru mult prea drag impreuna cu cea mai distinsa personalitate din justitia romana, domnul Catalin Predoiu, sa se afle la Consiliul Europei si parlamentul European - exact pentru discutarea problemelor despre combaterea coruptiei in Romania! - pare in cel mai bun caz o coincidenta stranie. In acelasi timp impetuozitatea domnului Victor Ponta mai mult strica, decat ajuta, ca imagine. Imediat se fac conexiuni cu cazurile Bivolaru-Nastase, Nastase-Nastase, Micky Spaga-Danalache-Nastase si este anulata complet opinia generala defavorabila in legatura cu gravele cazuri de mare coruptie din randul unor grei ai PDL si cu tenacitatea lor in a se apara unii pe altii.
3.   Si Emil? trimis de
(28 ian 2011, 19:18:28
Am citit chiar acum 2 declaratii PDL, una a dnei Udrea care o sa vada, o sa verifice, cine stie, poate un control de rutina trimis de ea a gasit ceva pe la Consiliul Judetean Arges, dar ea habar nu are si a doua, cea mai strasnica, a mult prea micului Napoleon Emil, ca PSD, PNL si PC fac zid impotriva actului de justitie, justitie care este lasata perfect libera de PDL si nu este influentata in nici unul din cazuri, nici cat un varf de ac!!! Minciuni mai sfruntate si spuse cu mai mare seninatate este greu sa mai afli. Poate spune cineva cu mana pe inima, dintre TOTI presedintii de partid de la orice nivel si de la orice partid, dintre TOTI presedintii de Consilii Judetene si primarii de localitati, ca n-au facut macar una din faptele pentru care este acum acuzat presedintele CJ Arges? Si totusi, numai aici se intervine drastic si tocmai acum, cand...
4.   Interesant... trimis de
(28 ian 2011, 19:31:41
Interesant ca la noi in judet, la CJAS Suceava, se pare ca s-a comis o mare frauda (bate spre o jumatate de milion de euro?!), dar totul e tinut intr-o tacere deplina, desi AICI e vorba de banul contribuabililor directi catre Fondul de sanatate! De ce? Numai pentru ca e vorba de un marcant membru local PDL? Deasemeni ati citit cu totii in ziar despre acel azil de batrani construit din fonduri europene si care nu-si justifica rostul...si nimic-nimic, tacere deplina! De ce? Care-i destinatia reala a acelei investitii si de ce corpul de control al dnei Udrea nu actioneaza? Dar in cazul patinoarului din Brasov? Si inca multe alte cazuri de acest fel din Noua Epoca de Aur!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei