Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 ian 2011 - Anul XVI, nr. 22 (4620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţii

Flutur: „În judeţ vor demara proiecte de 500 de milioane de euro”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În acest an, la nivelul judeţului vor demara proiecte de investiţii în valoare de 500 de milioane de euro, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Circa 142 de milioane de euro vor fi atrase în baza unor proiecte depuse de Consiliul Judeţean pentru a fi finanţate prin Planul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Este vorba de proiecte pentru modernizarea de drumuri judeţene în valoare de 50 de milioane de euro, proiecte pentru dezvoltare rurală şi pentru sisteme de apă şi canalizare la sate în valoare de 34 de milioane de euro, proiecte pe canalizare de zece milioane de euro şi proiecte pentru aducţiuni de apă de şase milioane de euro. Toate acestea au fost depuse la Ministerul Dezvoltării.

Consiliul Judeţean a mai depus o serie de proiecte la Ministerul Mediului, care vizează regularizări de cursuri de apă în valoare de 14 milioane de euro şi sisteme integrate de apă şi canalizare de opt milioane de euro, precum şi la Ministerul Agriculturii, acolo unde au fost depuse proiecte în valoare de 20 de milioane de euro, pentru refacerea unor obiective afectate de inundaţiile din vara anului trecut.

 

„Judeţul va fi un şantier de lucrări pe bani europeni”
 
„În afară de asta, Suceava a trimis la Bruxelles proiectul de 63 de milioane de euro pentru deşeuri. De o săptămână este la Comisie şi aşteptăm aprobarea lui. În februarie trimitem proiectul apă-canal de 120 de milioane de euro, iar anul acesta mai avem şi alte proiecte, Cetatea de Scaun, modernizarea drumurilor judeţene Mănăstirea Humorului- Suceviţa, Pojorîta-Rarău şi Ilişeşti-Stupca pe Programul Operaţional Regional, care mai totalizează 10 milioane de euro. De asemenea, anul acesta, Primăria Suceava declanşează investiţiile pe Planul Integrat de Dezvoltare Urbană de 23 de milioane de euro, municipiul Câmpulung Moldovenesc-investiţii de cinci milioane de euro şi Gura Humorului, de 2,7 milioane de euro. Mai avem în lucru 41 de localităţi care au programe de dezvoltare aprobate anul trecut care însumează 100 de milioane de euro. Dacă facem un rezumat, în judeţul Suceava, în acest an ar trebui să se dea startul la proiecte de 500 de milioane de euro”, a spus Flutur.

Preşedintele Consiliului Judeţean speră ca în judeţ să mai intre fonduri pe unul sau două proiecte transfrontaliere, dar şi bani din Fondul European de Solidaritate pentru inundaţiile de anul trecut.

„Va fi un an al investiţiilor în judeţul Suceava. Judeţul va fi un şantier de lucrări pe bani europeni”, a conchis Flutur.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: „În judeţ vor demara proiecte de 500 de milioane de euro”.
 Vizualizări articol: 967 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.85/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 13 voturi
Flutur: „În judeţ vor demara proiecte de 500 de milioane de euro”3.8513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(28 ian 2011, 11:21:07
Capul merge singur înainte
Dar nu suntem în stare să’l ţinem drept
Diaspora decide cin’să fie preşedinte
Alegând , din listă , cel mai puţin deştept

Tăiem simultan trecutul şi viitorul
Nu mai avem gând şi cuget ... doar vise
Avem lacrimi ce se’neacă în promisiuni promise
Ale unuia ce’l imită pe Jack Spintecătorul

Semantica vremurilor cu ramă portocalie
Ne ia impozit (şi ) pe respirat , a dreq butaforie
O să ne mai revenim vreodată ? cine ştie ? !
SĂ TRĂIŢI BINE în astă Românie
2.   Ntz.. trimis de
(28 ian 2011, 13:08:23
Viitorul asta ma deranjeaza pe mine: "vor demara..", "vom face...", "se va decide..."... Nu aud "am facut", "am terminat!", "ce-am spus ca realizam, am realizat..".

Si ne spun povesti despre cum impart ei niste bani pe diferite sectoare de activitate si au planuri cumva... Dar toate sunt la viitor. La trecut nu vor fi demarat niciodata activitati de 500 mil euro. Maine nu-si mai aminteste nimeni de stirea asta.
3.   MOE pdl ! trimis de
(28 ian 2011, 13:50:31
POVESTI DE ADORMIT ALEGATORII! flutur n-a realizat nimic pentru acest oras de cand este `presedinte`. el doar "va realiza"!winking
3.1  RE: MOE pdl ! trimis de
(28 ian 2011, 14:21:20
Nu prea ai dreptate. Poti sa mergi pana la Moara sa vezi ca lucrarile la centura Sucevei au progresat mult. Flutur este ok, pacat ca l-a sustinut pe taranul asta de Lungu la Suceava.
4.   SI ELECTRIFICAREA IN MOARA? trimis de
(28 ian 2011, 14:32:05
SI electrificarea in MOARA-spre frumoasa?
dupa nenumarate solicitari catre primaria moara, consiliul jud.sv, MAI(cand se ocupau ei de Programul de electrificare 2007-2010, min.dezvoltarii, presedintie, prefectura sv, nu mai credem, nu un cuvant, dar nici macar o litera daca este spusa de vreun reprezentant pdl sau de tov. flutur. se vorbeste mereu de dezvoltare, de zeci si sute de milioane de euro... si atunci se pune intrebarea fireasca: ce efort financiar tre sa faca o administratie pt. un transformator si extinderea unor retele electrice?
se pomeneste de Dezvoltarea Infrastructurii. care infrastructura? aia ingropata degeaba in pamant(aductiunile de apa)? sunt pline satele romanesti de fantani cu pompe si hidrofoare, iar retelele electrice nu sunt sau sunt suprasolicitate. desi in jud.sv se vede ca s-a mai realizat cate ceva comparativ cu adm.psd, suntem DEPARTE de un trai normal. CUVANTUL POATE CONTRAZICE UN ALT CUVANT, DAR CUVANTUL NU POATE CONTRAZICE FAPTA!
4.1  RE: SI ELECTRIFICAREA IN MOARA? trimis de
(28 ian 2011, 15:12:20
Va urez sincer sa aveti succes dar ma indoiesc ca o sa investeasca statul sau EON-ul in reteaua electrica. Cam peste tot in Romania extinderea retelei de curent electric s-a facut pe banii proprietarilor de terenuri. Nu zic ca este in regula dar asta este realitatea ultimilor 20 de ani. Am in Timisoara un fost coleg care a cotizat pentru un transformator impreuna cu vecinii. Culmea nesimtirii astora de la distributie electrica a fost ca dupa cativa ani (dupa ce s-au mai inmultit casele) i-au pus sa cumpere un alt transformator mai mare. Transformatorul mai mic l-au mutat in alta locatie dar nu le-au restituit nici un ban celor care l-au achitat initial. Cat despre investitii din partea statului... mai bine gaseste alternative. De exemplu la iesirea din Scheia spre Humor este o casa care are panouri solare si o instalatie eoliana. Mai bine mergi si vorbesti cu omul ala vezi daca ii este suficienta acea instalatie. O sa stai pana la pensie in chirie daca astepti solutii de la stat.
4.2  RE: SI ELECTRIFICAREA IN MOARA? trimis de
(28 ian 2011, 16:32:17
Domnule V Marius, cred ca e a 2-a oara cand vad ca scrieti pe tema ca nu este curent in Moara si dupa aia mai mititel intr-un colt..spre Frumoasa. Cum poti spune dumneata ca nu este energie electrica in Moara? aaa ti-ai facut casa in camp si acum vrei sa cheltuie altii pt tine sa iti aduca curentul acasa. deci cazul dvs nu este singular, cei care nu sunt langa reteaua de distributie isi platesc SINGURI stalpii PT urile si alte chestii si mai culmea, e ca dupa ce le platesti ele intra automat in patrimoniul E onului (referitor la ce spune H2SO4, cum ca prietenului sau nu i-au fost returnati banii pe transformator). Eu zic altceva. Chiar acum am vb cu cineva din MOARA deci chiar din comuna(nu de pe cimp) si mi-a zis de un caz in care un cetatean si-a facut o casa la cateva sute de metri de drum si a platit el catviva stalpi. Succes !!
5.   Vorbe trimis de
(28 ian 2011, 16:18:20
Locuitorii satului MANEUTI va mutumesc din suflet domnule FLUTUR pentru promisiunea facuta in 2009 de asfaltare a DJ 178F .ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU.Va asteptam la alegerile din 2012.
6.   Raspuns dl. IULIAN batatoru de camp trimis de
(28 ian 2011, 18:32:31
afla draga iulian ca ar trebui sa-mi multumesti pt faptul ca imi iau din timpul pretios pt a-ti da un raspuns ca alta data sa nu mai mananci rahat in scris fara sa fie nevoie. casele care sunt construite in moara spre frumoasa(vreo 11 la numar acum) sunt pe o distanta de aprox 150 metri fata de drumul judetean ce duce la humor si in prelungirea intravilanului comunei moara prin tinoasa. rezulta ca nu sunt in camp.
iar daca nu esti un mancator de rahat si vei trece prin zona, vei vedea ca exista peste 800 metri de retea electrica prelungita, nu spre case ci prelungita pe banii primariei,in camp unde au teren niste baieti care nu sunt straini de primaria moara. consulta de asemenea progr.Electrificare 2007-2010, prelungit in 2011 si Legea electrificarii si Proiectul de electrificare realizat pt zona respectiva.
6.1  RE: Raspuns dl. IULIAN batatoru de camp trimis de
(28 ian 2011, 19:23:23
Doar nu crezi ca ma asteptam sa imi zici ca am dreptate. Si sper pt limbajul tau abject nici sa nu iti traga primaria vreodata curent si sa stai la lumina lumanarii inca macar 10 anihappy. Asa la aruncat cu vorbe in vant sunt multi buni. Ia si te du la DNA si fa o reclamatie in legatura cu acei 800 de metri trasi pe banii primariei pt niste apropiati, pt ca daca nu ma insel 800 metri de retea de transport energie electrica cost extraordinar de mult. Daca sunteti 11 case si sunteti la doar 150 de metri de drum , de ce nu puneti toti 11 bani , presupun ca ar fi un efort dar nu extraordinar pt 11 familii !?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei