Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 ian 2011 - Anul XVI, nr. 22 (4620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Carieră didactică

16 doctori suceveni, profesori asociaţi pentru medici rezidenţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Lista medicilor suceveni care vor preda cursuri rezidenţilor ce vor veni la Suceava, cel mai probabil de luna viitoare, a fost aprobată de Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că este vorba despre 16 medici, care vor avea titulatura de profesori-asociaţi şi vor lucra cu 20 de medici rezidenţi, de 15 specialităţi.

„Urmează să semnăm protocolul de colaborare şi să schimbăm titulatura în spital clinic. Este o bucurie pentru noi şi sperăm să intrăm în linie dreaptă cu organizarea spitalului clinic judeţean Suceava”, a declarat Flutur.

Potrivit managerului Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”  Suceava, 14 din cei 16 medici sunt doctori în ştiinţe medicale şi doi urmează să obţină acest titlu în viitorul apropiat: Mihai Ardeleanu - nefrologie, Claudia Bîlha - pneumologie, Anatol Buzdugan- neurochirurgie, Mihai Creţeanu - cardiologie, Gabriela Creţeanu- diabet, Nicolae Dobromir - urologie, Florin Filip - ortopedie şi chirurgie infantilă, Doina Ganea Motan - oncologie, Cristina Iordăchel - dermatologie, Gabriela Stănescu - neurologie, Anca Brădăţan şi Liviu Cîrlan - unitatea de primire a urgenţelor, Dorin Stănescu - anestezie, terapie intensivă - reanimare, Alexandrina Pascal - anatomie patologică, Sorin Hîncu - chirurgie generală, Răzvan Bandac - ortopedie.

Rîmbu a mai precizat că spitalul va asigura cazarea pentru toţi cei 20 de tineri medici care vor veni să facă rezidenţiatul la Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 16 doctori suceveni, profesori asociaţi pentru medici rezidenţi.
 Vizualizări articol: 1071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
16 doctori suceveni, profesori asociaţi pentru medici rezidenţi2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Profesori valorosi :))))))) trimis de
(28 ian 2011, 11:31:32
Un om a murit zilele astea in spitalul din Suceava pentru ca unul din "profesorii" de mai sus nu s-a prins ca omul avea fracturi multiple si nu doar o fractura de gamba. Buni transatori de carne o sa iasa din Spitalul Universitar Suceava. "Răzvan Bandac a respins orice acuzaţie de culpă medicală în ceea ce-l priveşte, susţinând că nu era de datoria sa să diagnosticheze fracturile costale, dar s-a ferit să vorbească prea mult despre cealaltă leziune rămasă nedepistată, fractura de bazin, care ţine de specialitatea sa. „Pacientul trebuia investigat mai întâi de un chirurg şi un neurochirurg, întrucât traumatismele toracice şi cele cranio-cerebrale pun viaţa în pericol. Totuşi, eu am fost primul care l-am văzut şi chiar am recomandat examenul chirurgical”, a precizat Răzvan Bandac."
2.   Escrocherii trimis de
(28 ian 2011, 11:52:10
Daca nu era inclusa si Iordachel Cristina, nu mai putea functiona acest spital clinic. Hotiile facute de aceasta reprezentanta de frunte a PDL o vor urmari si in mormant. A luat banii cu care trebuiau tratati contribuabilii si acvum se vrea mare profesor??? Profesor in ce? In HOTII??? Este deja, nu trebuie sa mai practice.
2.1  RE: Escrocherii trimis de
(28 ian 2011, 20:45:49
nu stiu daca madam Iordachel o sa fie declarata sau nu VINOVATA> E insa clar ca e ceva PUTRED dupa modul cum o intrat subit in medical de vreo 6 luni.
Nu e insa nimic de mirare in ROMANIA inca PDL-ista unde non valorile sunt la putere, chiar daca s-au pronuntat definitiv instante de judecata. Exemple? Intrebati-l pe tiganul pdl-ist!
3.   Investitiile in oameni! trimis de
(28 ian 2011, 16:18:41
Este meritoriu, absolut de apreciat, faptul ca exista o asemenea preocupare pentru investitii materiale la nivelul Spitalului Judetean Suceava si pentru transformarea lui intr-un spital modern, dar investitiile trebuie facute, cu mare atentie, cu rigurozitate profesionala (chiar stiintifica), fara prea multe simpatii politice ori de alta natura, IN OAMENI, in profesionistii ce fac actul medical in acest viitor spital clinic. Bolnavii nu vin acolo numai pentru conditii de cazare, ci in primul rand pentru actul medical, iar daca acum multi dintre ei aleg alte spitale, o fac tocmai datorita unora dintre acesti desemnati profesori-asociati. Despre urologie veti mai auzi, fiindca se pregateste (cu probe) un proces de malpraxis.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei