Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 ian 2011 - Anul XVI, nr. 22 (4620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lincu:Ar trebui daţi afară din Poliţie cei angajaţi prin relaţii, mulţi nu au legătură cu munca asta

Vineri, 28 Ianuarie 2011 (17:40:28)

Liderul Sindicatului "Pro Lex", Vasile Lincu, a spus, referitor la declaraţiile lui Liviu Popa, că ar trebui disponibilizaţi din Poliţie cei angajaţi pe bază de relaţii, pentru că mulţi nu au legătură cu munca de poliţie, însă şefii MAI şi IGPR nu au curajul să facă ordine în acest sens.

"Prea mulţi angajaţi care nu au legătură cu munca de poliţie sunt poliţişti, însă nimeni din conducerea managerială a Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) sau a Poliţiei Române nu are curajul să facă ordine în acest sens", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele Sindicatului "Pro Lex", Vasile Lincu.

Preşedintele "Pro Lex" apreciază că declaraţia şefului IGPR, Liviu Popa, potrivit căreia "sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi", aduce atingere imaginii Poliţiei Române.

"Ne aşteptam ca domnul Liviu Popa să critice derogările de la lege pentru angajarea persoanelor care nu îndeplineau condiţiile legale sau corectitudinea concursurilor ori examenelor pentru angajare, ocuparea funcţiilor de conducere sau promovarea în corpul ofiţerilor", a precizat liderul sindical.

Lincu a mai spus că, în opinia lui, ar trebui să fie disponibilizaţi cei care au fost încadraţi "pe bază de relaţii şi nepotism", fără a îndeplini condiţiile de studii.

El a precizat că în Poliţia Română sunt ofiţeri care ocupă funcţii de conducere, deşi au studii în domeniile agricol, veterinar, inginerie.

"O parte dintre aceştia ar fi trebuit angajaţi ca specialişti şi ar fi trebuit să facă o carieră doar în domeniul respectiv", a mai spus Lincu.

Alte criterii de disponibilizare ar trebui să fie, în opinia lui Lincu, profesionalismul, experienţa profesională sau corectitudinea.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat, vineri, la Cluj, că ar vrea să fie făcute disponibilizări în Poliţia Română pentru că "sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi" şi ar trebui să plece cei care fac Poliţia de ruşine.

Popa a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că momentul actual este extrem de prielnic pentru modernizarea Poliţiei şi "asanarea mediului poliţienesc", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este posibil să se facă disponibilizări în Poliţie. Din punct de vedere personal, aş vrea să se facă disponibilizări în Poliţia Română, pentru că este un moment extrem de prielnic de modernizare a Poliţiei şi de asanare a mediului poliţienesc. Avem suficienţi poliţişti beţivi, nenorociţi. Până acum, pentru nemuncă, niciunul nu a fost dat afară. S-a spus cine nu munceşte nu greşeşte, cine nu greşeşte merită să fie promovat. Ar trebui să plece cei care fac Poliţia de ruşine. Avem peste 7.000 de poliţişti cercetaţi prealabil şi sancţionaţi disciplinar, din care 2.000 sunt sancţionaţi de două ori de la apariţia statutului poliţistului în 2002", a afirmat Liviu Popa.

Potrivit acestuia, în toate cazurile de abateri se va face o analiză absolut transparentă şi obiectivă, iar deciziile vor fi luate în comun de conducerile inspectoratelor.

Întrebat câţi poliţişti ar trebui să aibă Poliţia Română, şeful IGPR a spus că Poliţia ar putea avea şi 500.000 de oameni, la pretenţiile care există, dar pot rămâne şi 55.000 din cei 55.500 câţi sunt în prezent, "dacă sunt buni".

"În viziunea mea, pot fi şi 500.000 şi vă asigur că avem nevoie de 500.000 de poliţişti. Poliţia trebuie să fie eficientă, să nu delapidăm banul public. Ăsta e rolul managerului Poliţiei. În 1990 aveam 5-10 calculatoare în Poliţie, acum avem zeci de mii, dar birocraţia a crescut exponenţial. Sunt extrem de multe cheltuieli pe care le facem fără nicio eficienţă. Cred că va trebui să introducem principiile de privat în partea publică a activităţii noastre", a spus chestorul Popa.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat ulterior, pentru MEDIAFAX, că nu s-a referit la poliţiştii români în general, ci la acei angajaţi cu probleme, pentru că trebuie ca cineva să îşi asume faptul că unii sunt "beţivi şi leneşi" iar cei care sunt poliţişti doar cu numele nu au loc în Poliţie.

"Poliţiştii cu probleme, din punctul meu de vedere, pot fi daţi afară în acest moment", a conchis Liviu Popa.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lincu:Ar trebui daţi afară din Poliţie cei angajaţi prin relaţii, mulţi nu au legătură cu munca asta.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lincu:Ar trebui daţi afară din Poliţie cei angajaţi prin relaţii, mulţi nu au legătură cu munca asta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ptr politisti trimis de
(28 ian 2011, 18:19:42
Partea I-Rusine d-le Popa,denigrati calcati in picioare complet imaginea politiei,de parca dvs.ati fi un inger printre politisti,din fericire ptr.dvs., ati fost numit de Basesecu in aceasta functie,fiindca politistii l-au suparat la acel miting care va intra in istoria Romaniei-
2.   Ptr.politisti trimis de
(28 ian 2011, 18:24:55
Partea a II-a-Ce cauta Basescu la Iasi,daca a fost in acea zi acolo,si-a batut joc de politisti,i-a umilit,dar va asigur ca daca o sa fie dati politisti afara fara motiv,vor avea mii de procese in instanta pe care cu siguranta le vor castiga si va trebui sa fie renumiti in functie.Curand va disparea din scena politica PDL-ul ca si taranistii,iar odata cu ei si dvs.d-le Popa
3.   Ptr politisti trimis de
(28 ian 2011, 18:30:26
Partea a III-a-Va aduceti aminte cum a disparut Theodor Zaharia si a spus ca se va intoarce,dar nu l-a mai vazut nimeni si nici nu a mai auzit de el,la fel ca si Fatuloiu,pe cat de repede s-a aprins,tot atat de rapid s-a stins.In primul rand trebuie dati afara si sa fie urmariti penal acei sefi care au angajat in politie persoane in anul 2009 si 2010 si aici ma refer in toate judetele si Bucuresti
4.   Ptr politisti trimis de
(28 ian 2011, 18:37:49
Partea a IV-a-Ca veni vorba de calculatoare,d-le Popa ar trebui sa informati mass media cate calculatoare si imprimante au fost donate de politisti acestei institutii si cate s-au primit de la minister.Cum spunea V.Lincu,sa fie dati afara vetrinarii,inginerii agricoli etc care sunt numiti in functii de conducere,nu cei cercetati prealabil,pentru care de altfel s-a dat o sanctiune disciplinara.RUSINE POPA SI PDL

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei