Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 ian 2011 - Anul XVI, nr. 4 (4602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zgonea: Sunt de acord cu propunerea de candidaţi comuni PSD-PNL pentru oraşe şi Parlament

Vineri, 7 Ianuarie 2011 (15:36:43)

Vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că agreează varianta candidaţilor comuni PSD-PNL pentru marile oraşe la alegerile locale şi pentru alegerile parlamentare.

Zgonea a spus că varianta unei alianţe PSD-PNL care să aibă candidaţi comuni la alegeri este una corectă dacă îşi propune un scop pozitiv, nu unul negativ, doar îndepărtarea actualei puteri.

"Dacă ne propunem nu doar să dăm jos PDL, ci să construim o administraţie şi guvernare care să refacă pluripartidismul şi statul de drept, atunci este o idee bună. Dacă ne vom gândi doar cum să dăm jos PDL şi cum să îi înlocuim pe pedelişti cu pesedişti şi cu liberali, atunci nu am niciun chef să mă bag într-o asemenea alianţă", a afirmat el.

Vicepreşedintele PSD a precizat că susţine ideea candidaţilor comuni PSD şi PNL pentru alegerile locale în oraşe şi în municipii.

"În oraşele mari, o unitate de forţe PSD-PNL-PC poate câştiga prin compensarea dispersiei voturilor, care favorizează partidul de guvernământ. De asemenea, o listă comună de candidaţi poate compensa şi şpaga pe care PDL a instituţionalizat-o la alegeri şi pe care în mod sigur o va folosi şi la următoarele alegeri. Să nu uităm că Poliţia e în mâna lor, nu mişcă nimeni de frică să nu fie dat afară, ameninţaţi sub sabia lui Damocles a celor 18.000 de concedieri anunţate", a declarat Zgonea.

El a menţionat că ar fi utilă o listă de candidaţi comuni PSD-PNL şi la preşedinţiile Consiliilor Judeţene, în eventualitatea în care va fi păstrat actualul mod de scrutin, uninominal.

"În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, nici nu mai încape vorbă că este nevoie de o alianţă PSD-PNL-PC cu candidaţi comuni. Putem construi o alianţă politică pentru a prelua guvernarea în interesul ţării. Nu să ne gândim doar cum să îi înlocuim pe democrat-liberali din funcţii, ci să stabilim un proiect comun cu un protocol bine precizat, pe şase, şapte ani, prin care să redăm drumul democratic şi european României", a continuat Zgonea.

El a precizat că în varianta unei alianţe politice a celor trei partide va trebui nominalizat un candidat de prim-ministru comun, astfel încât obţinerea unui rezultat de peste 51% să le asigure guvernarea indiferent de voinţa "unui preşedinte zgubilitic".

"Pentru asta trebuie să lăsăm divergenţele de ordin doctrinar deopoarte, iar acest lucru se poate realiza, dovadă şi faptul că în Parlamentul European grupul liberal are un dialog mai intens cu grupul socialist decât cu grupul popular", a mai afirmat Zgonea.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a prezentat liderilor PNL şi PC, Crin Antonescu şi Dan Voiculescu, la o întâlnire de miercuri, propunerea ca cele trei partide să aibă candidaţi unici la alegerile locale şi legislative, însă chestiunea urmează să mai fie negociată, scrie ziarul "Gândul", citând surse din PSD şi PNL.

"Dacă facem asta şi mergem cu candidaţi unici, luăm toate consiliile judeţene şi primăriile, cu excepţia celor ale UDMR. PDL poate rămâne cel mult cu Aradul lui Gheorghe Falcă", ar fi spus Ponta, potrivit surselor citate.

Ziarul menţionează că la întâlnirea de miercuri nu s-a luat o decizie, chestiunea urmând să mai fie negociată. Totuşi, Ponta şi Antonescu au recunoscut ulterior, la Realitatea TV, că discută despre candidaturi pe liste comune la viitoarele alegeri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zgonea: Sunt de acord cu propunerea de candidaţi comuni PSD-PNL pentru oraşe şi Parlament.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zgonea: Sunt de acord cu propunerea de candidaţi comuni PSD-PNL pentru oraşe şi Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei