Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 ian 2011 - Anul XVI, nr. 4 (4602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sănătate

Colesterolul, între mit şi confuzii

Colesterolul este considerat astăzi cel mai mare duşman pentru sănătate, deoarece este asociat cu bolile cardiovasculare, principala cauză de deces, dar şi de generare a numeroase invalidităţi (ex. arterită cu amputaţii, iar aceste afecţiuni sunt în creştere).

Mitul colesterolului ca cel mai mare duşman pentru oamenii moderni a apărut în urmă cu circa 50 de ani, ca o consecinţă a studiului Framingham. Nivelul ridicat de colesterol a fost corelat cu riscul cardiovascular şi ca atare principala atitudine adoptată a fost căutarea mijloacelor de reducere a nivelului colesterolului.

Una din confuziile pe care este bine sa le înlăturăm, este exprimarea simplificată care a dus la ideea că există mai multe tipuri de colesterol. De fapt, colesterolul este transportat prin sânge cuplat cu molecule proteice de joasă  densitate LDL , molecule de înaltă densitate HDL sau în alte situaţii. Nu există LDL colesterol sau HDL colesterol ca atare, ci complexe formate din proteine HDL şi colesterol sau proteine LDL şi colesterol. Deoarece colesterolul este o substanţă creată în mod natural în organism, este absurd să credem că el este un duşman şi ca nivelul lui trebuie redus. Aceasta este ca şi cum în cazul unei infecţii însoţite de febră ne-am preocupa să scădem nivelul febrei fără să ne preocupe care este cauza ei şi să considerăm acest simptom ca duşmanul nostru şi nu ca o metodă de luptă a organismului împotriva unei agresiuni.

De fapt, nivelul ridicat de colesterol este răspunsul organismului la factori care duc la spargerea vaselor de sânge şi în consecinţă la moarte iar reducerea colesterolului prin procedee de diminuare a sintezei interne  nu poate să ducă la nimic bun.

Metoda principală folosită astăzi de medicină, constă din prescrierea statinelor. Sunt utilizate cinci statine : două sunt extracte naturale de ciuperci otrăvitoare, unul este un produs semisintetic iar celelalte două sunt sintetice. Ele acţionează la nivelul ficatului legând moleculele LDL în ficat şi reducând nivelul colesterolului seric în detrimentul sănătăţii.

Unul din motivele principale pentru care organismul creşte nivelul colesterolului sanguin este prezenţa homocisteinei în sânge care agresează pereţii vaselor, generând leziuni pe care colesterolul le astupă.

Pentru reducerea homocisteinei folosim preparate pe bază de trimetilglicină şi cofactori care inhibă transformarea metioninei din alimentaţie în homocisteină. În continuare  se folosesc produşii pe bază de fibre de Psyllium şi acizii graşi Omega 3. Psyllium şi Omega 3 trebuie utilizaţi la cel puţin o oră unul de celălalt.

Un alt produs folosit este Aloe Vera gel cu pulpă, deoarece conţine bioflavonoizi care acţionează la nivelul pereţilor vaselor de sânge crescând sinteza de colagen (vitamina C singură nu poate să facă acest lucru) limitând daunele aduse vaselor de sânge, oprind procesul de aterosclerozâ, pericolul de infarct miocardic şi accident vascular cerebral.

Toate informaţiile prezentate în acest articol, trebuie utilizate sub directa îndrumare a unui specialist.

Psih. Mihai MOISOIU

psiholog – psihologie clinică

terapeut - terapii alternative

Tel: 0753937223

Mail: training.reality@gmail.com

 

Dr. Roxana IONESCU

medic primar

specialist terapii alternative

director medical policlinica Medicer

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colesterolul, între mit şi confuzii.
 Vizualizări articol: 808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Colesterolul, între mit şi confuzii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei