Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 ian 2011 - Anul XVI, nr. 4 (4602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Toate instituţiile MMFPS vor fi interconectate, cetăţenii nu vor mai trebui să se plimbe între ele

Vineri, 7 Ianuarie 2011 (15:21:01)

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că, din 1 februarie, toate instituţiile Ministerului Muncii vor fi interconectate, aşa încât cetăţenii nu vor mai fi obligaţi să se plimbe între ele ca să obţină diverse adeverinţe.

Ioan Botiş a declarat că instituţiile Ministerului Muncii vor avea acces şi la bazele de date ale altor instituţii ale statului, în aşa fel încât pe baza codului numeric personal să fie accesată toată informaţia despre o persoană care are prestaţii plătite de minister, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu am cerut ca, de la 1 februarie, toate datele interne să circule pe cale informatică în toate instituţiile Ministerului Muncii, deoarece exista până acum cutuma prin care te duceai cu adresă de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) la Casa de Pensii să îţi dea o informaţie, or nu este logic aşa ceva, să ceri tu adresă în cadrul aceluiaşi minister sau să-l pui pe cetăţeanul care a venit la şomaj să meargă după o adeverinţă la CJP, când eu am sistemul sub cupola Ministerului Muncii. Pe baza unui ID şi a unei parole, poţi intra în baza de date a CJP, îţi iei informaţia de care ai nevoie şi nu îl mai trimiţi pe om să îl plimbi la două-trei instituţii pentru o adeverinţă pe care tu oricum poţi să o accesezi", a spus Ioan Botiş.

Ministrul a adăugat că, joi, a avut o întâlnire tehnică şi a dat termen, ca începând cu 1 februarie, oamenii din instituţiile Ministerului Muncii să se interconecteze, iar în faza a doua să poată intra toţi cei care au ID şi parolă în bazele ANAF, ale Registrului Comerţului, în bazele Cadastrului şi ale Evidenţei Populaţiei.

"Să culeagă de acolo informaţia pe cale electronică şi nu să plimbăm hârtii de la unii la alţii. Lucrăm cu Serviciul de Telecomuncaţii Speciale (STS), nu de capul nostru. Este o strategie naţională în ce priveşte informatizarea administraţiei publice şi eu mă adaptez acestei strategii. Ce mă interesează pe mine e să duc foarte departe zona de informatizare şi să cresc calitatea serviciilor oferite. Omul să meargă într-un singur loc şi acolo să se poată procesa toată informaţia", a spus Botiş.

El a explicat că nu vrea ca, de exemplu, cel care cere indemnizaţia de creştere a copilului să meargă şi la Inspecţia Muncii, şi la AJOFM.

"Sper ca, la sfârşitul anului, să pot anunţa că este informatizat tot sistemul şi există acel singur punct în care cetăţeanul merge şi primeşte absolut toată informaţia necesară. Pe baza unui click şi a CNP-ului să pot primi toată informaţia despre o persoană care are prestaţii plătite de Ministerul Muncii. Asta va fi finalitatea procesului de reformă, să am toată informaţia despre acea persoană, de la studii, până la faptul că are teren, clădiri, că şi-a plătit dările la timp sau nu şi le-a plătit. Toată această informaţie va fi captată în sistemul informatic şi va fi procesată de un singur operator", a spus Botiş.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate instituţiile MMFPS vor fi interconectate, cetăţenii nu vor mai trebui să se plimbe între ele.
 Vizualizări articol: 344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toate instituţiile MMFPS vor fi interconectate, cetăţenii nu vor mai trebui să se plimbe între ele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei